Játékostársaim, Hobbisták!

 

Az idei év második Ligájának zárásaként szeretnélek meghívni titeket a Cantina/Kristálycsarnok/Főnixcsarnok tengely által szervezett Warmachine/Hordes versenyre!

 

A Warmachine/Hordes játékok kedvelőit várjuk 2011. június 5.-én egy ligazáró „Tierlistás” versenyre. Helyszíne a Cantina klub, Budapest, VII.ker. Alsó erdősor u.3.. Regisztráció:  11:00 A rendezvény estig tart! A nevezési díj 800 Ft., érvényes Cantina/Kristálycsarnok/Főnixcsarnok tagságival 500 Ft.

 

És akkor következzen a pontos versenykiírás:

 

 

.

 

A verseny mérete

 

A versenyre 35 pont értékű seregek jelentkezését várjuk. A versenyre két  listával lehet jelentkezni. A két listának egyazon frakcióból kell készülnie, és mindkettőnek minimum “Tier 1” követelményeknek megfelelőnek kell lennie. Az MK II. szabályrendszer az érvényes.

 

Terep & Asztal

 

A meccsek 4’ x 4’ méretű terepasztalokon kerülnek megrendezésre. A terepasztalokat a rendezvény szervezői rendezik be, a tereptárgyakat a játékosok nem mozgathatják, még közös megegyezésre sem. A meccsek véletlenszerűen kiosztott terepasztalon fognak lefutni. Minden asztalon minimum 5 tereptárgy kerül felhelyezésre, amelyekre vonatkozó szabályokat a bírók ismertetik a játékosokkal.

 

Játékosok tudnivalói

 

A játékosoknak saját sereget kell hozniuk, az egységek kártyáival, filccel/cerkával, kockákkal, mérőeszközökkel, jelzőkkel, roncs jelzőkkel, és sablonokkal, melyekre a játék során szükségük lesz, rendelkezniük kell. Ha egyéb nyomtatott sereglistával rendelkezel, vagy a sebesüléseket más módon jelölnéd, a bírók előzetes engedélyével teheted csak meg. Szükség lesz még ezen felül 2*2 nyomtatott sereglistára. Ezek egyikével regisztrálsz, a másikat pedig ellenfeled kérésére be kell mutatnod neki. Erre ajánljuk a Forwardkommander ( http://www.forwardkommander.com ) alkalmazást.

 

Sereg és Horda összeállítás

 

Bár a verseny a liga lezárásaként kerül megrendezésre, attól független rendezvény! A liga során összehozott bondok elvesznek! (sorry) Zsoldosok megengedettek, míg azok megfelelnek minden egyéb rájuk vonatkozó szabálynak, és nem borítják a tier listát. A ligához kiadott különleges egységek azonban játszanak, de csak akkor, ha te is szeretnéd!!! Tehát lehet pl. „marinert” vagy „navigátort” hozni. Azonban csak az egyik fajtát, tehát nem lehet egy seregben a normál, és a ligás változata is a figurának! A liga „globális tényezői” viszont nem játszanak!

 

Festés, modellezés, helyettesítés és konverziók

 

Bár nagyon szeretnénk gyönyörűen elkészített seregeket látni a terepasztalon, úgy gondoljuk, hogy ez még a mai magyar viszonyok között nem megvalósítható. Ezért festetlen, illetve részben festett seregek is jelentkezhetnek.

 

A figurák helyettesítése „proxy” megengedett, amíg az ellenfeled részére nem megtévesztő! Hamisított figura nem megengedett!

 

Konverziók elfogadottak, míg azok tisztán jelképezik az adott PP figurát.

 

Szabályrendszer

 

A játékosok időre, svájci rendszerben játszanak. Törekszünk arra, hogy Frakció ne játszon ugyanolyan Frakció ellen, és a különböző klubok tagjai ne saját klubtársaikkal kerüljenek össze! Kétszer nem játszhatsz ugyanazzal az ellenféllel. Három meccs kerül megrendezésre. Ha páratlan a játékosok száma, egy játékos véletlenszerűen előnyerő lesz. Az előnyerő automatikusan egy győzelemmel indul. A következő körtől az utolsó helyezett az előnyerő (ugyanolyan eredmény esetén a bíró véletlenszerűen kiválasztja az előnyerő játékost), de mindenki csak egyszer lehet előnyerő pozícióban.

 

Meccs hossza és az „Uccsókör”

 

Amikor a meccs már 90 perce tart, a szervezők utolsó körre szólítják fel a versenyzőket. Amint a felszólítás felhangzott a versenyzők még befejezhetik utolsó körüket, amelyre nincs időkorlát meghatározva. Ha a kezdő játékos körében hangzik el a felhívás, a másik játékos még egy teljes kört lejátszhat, ha pedig a második játékos körében, akkor csak ez a játékos fejezheti be körét. Az esetleges időhúzást a bírók büntethetik.

 

Torna pontok és a torna állása

 

Minden meccsen a játékosok Torna Pontokat szerezhetnek a teljesítményük alapján. Ez határozza meg a játékosok helyezését. Győzelemért 5TP, döntetlenért 3TP, vereségért pedig 1TP jár. Ezen felül minden játékos az ellenfeleitől megszerzett VP-it megszorozza 0.01-el, és ez is a TP-hez adódik. A rendezvény végén a legtöbb TP-vel rendelkező játékos a torna győztese.

 

A meccsekért a TP mellett Liga Pontok is járnak, az aktuális ligának megfelelően! Ezek azonban csak a Liga eredményét befolyásolják!

 

Nyeremény

 

A versenyen díjazva lesz a Torna győztes, a második és a harmadik helyezett.

 

Bíráskodás

 

A verseny célja a szórakoztatás, nem a véres győzni akarás. A játékosoktól az udvarias és sportszerű játékot várjuk el! A versenyzőknek a bíró szavát mindenkor el kell fogadniuk.

 

Sárga lapos figyelmeztetés

 

Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki sportemberként viselkedik. Ha mégis valakit elkapna a versenyláz, és vétene a sportszerűség szabályai ellen, azt a bírók sárga lapos figyelmeztetésben részesíthetik. Minden sárga lap a TP 10%-nak megvonását vonja maga után. Harmadik figyelmeztetés után a játékos kizáratik a rendezvényről. „Bünti”-t lehet kapni például a sportszerűtlen megnyilvánulásokért, folytonos szabályvitákért, csalásért, időhúzásért, az ellenfelet nem tisztelő, vagy megfélemlítő viselkedésért. Ezen kívül a szabálytalan sereglistáért is adható „bünti”.

 

Küldetések

 

A küldetések mind előre beállított terepen játszódnak. A meccs előtt kockával dobnak a játékosok, amellyel eldöntik, hogy ki kezdi a felállítást, és a meccset is egyben. A dobás győztese dönt, hogy kezd, vagy másodszorra jön.

 

A küldetéseket a ligában már megszokott módon meg lehet nyerni az ellenfél vezérének megölésével, valamint a küldetésekben megadott feladat teljesítésével.

 

Küldetés 1 – Diverzió (átlós)

 

Feladat

 

A játékosok az ellenfél oldalán lévő zónát, és a jobboldali zászlót is igyekeznek kontrollálni.

 

Különleges szabályok

 

Átlós felállás 18″ illetve 20″. A deployment sarkaiból 18″*18″-re egy 8″ átmérőjű kör kerül kimérésre, a két maradék sarokból pedig 16″*16″-re egy-egy zászló. A játékosoknak a jobb oldali zászlón kell kontrol pontot írni. Csak akkor lehet ezt megtenni, ha az ellenfél térfelén lévő zónát is kontrol alatt tartja.

 

Pontot a 2. játékos 2. fordulója végén lehet írni először.

 

Győzelmi feltételek

 

Az a játékos, aki elsőként szerez két kontrol pontot megnyeri a játékot. A játékot caster/lock killel is meg lehet nyerni.

 

Küldetés 2 – Command and controll (átlós)

 

Feladat

 

A játékosok a középen elhelyezkedő zónát igyekeznek kontrollálni, míg vezérük a zászlót lengeti.

 

Különleges szabályok

 

A terep közepén egy 12″ átmérőjű zóna kerül kimérésre. Az asztalszélek közeppontjától az asztal középpontjának irányába 8″-re négy zászló kerül felhelyezésre.

 

Minden kör végén a 2. játékos 2. fordulójával kezdve az a játékos aki a zónát kontrolálja, valamint vezérével bármely zászló talpkontaktjában van egy kontrol pontot kap.

 

Győzelmi feltételek

 

Az a játékos nyer, aki elsőnek gyűjt össze 2 pontot, vagy az egyetlen akinek még van a játékban vezére.

 

Küldetés 3 – MEGLEPETÉS

 

Ez a küldetés régi nagy kedvenc, és a versenyen lesz kihírdetve. Nem King of the hill 🙂

 

 

 

 

 

Várunk mindenkit a versenyre, JÓ JÁTÉKOT!

 

Wolfi

 

 

LEAVE A REPLY