A Kő Szeme – 20-as évek live játék a Nyári Rúna Tábor szombat estéjén

Bastien Étienne Blanc márki borús kastélya a festői kis commune, Saint-Léon-sur-Vézère mellett a hegyekben fekszik Dél-Franciaországban. .

A súlyos beteg márki a tudomány nagy támogatója.

Júliusban a nemzeti ünnepet követően Blanc úr kastélya szokásos nyár esti ünnepének ad otthont, ahová elvárja meghívottait, de ilyenkor a hívatlanok is rendre feltűnnek remélve, hogy a márki vagyonából lecsíphetnek ilyen-olyan ürüggyel mondvacsinált áltudományos fantazmagóriákra némi donációt.

A gazdasági fellendülésben fürdő, háborútól újjárajzolt Európa 20-as éveibe invitálunk egy estére a Nyári Rúna Tábor szombat estéjére (július 30.), ahol a márki vendégei tengeren innen és túlról még nem is sejtik mennyi kuszaság, nevetés, bonyodalom és borzongás vár rájuk.

FRAKCIÓK

A 20-as évek live frakcióinak célja, a lehető legtöbb pénz begyűjtése saját ügyeik fedezésére a márki adakozásaiból, illetve van frakció, akik a pénzt is osztják.

A játék során az alábbi hat frakcióban indulhat bárki.

Tudósok:

mindazok a kutatók, felfedezők és múzeumigazgatók, titkárok, akik küldetésüknek érzik, hogy a márki adakozásaiból saját házuk tájára minél több pénz kerüljön. A tudomány és az új dolgok felfedezése számukra elsődleges és képesek sok mindenre, hogy az ez évi dotációból a lehető legnagyobb részt kikanyarítsák munkásságuk érdekében. Antropológusok, őstan kutatók, felfedezők, vegyészek, egyetemi titkárok, múzeumigazgatók tagjai a frakciónak.

Szélhámosok, gengszterek:

azok a gazfickók, akik nyíltan, vagy rejtve azért vannak jelen a márki partiján, hogy alaposan megszedjék magukat a világ bármely pontjáról. Chicago-i gengszterek, francia gyarmati kalózok, kaszinó töltelékek, elszánt gyilkosok, mind-mind ide csoportosulnak. Álcázva, vagy sem… de itt vannak a pénzükért.

Politikusok, katonák és üzletemberek:

a csapat célja, hogy a mindennapi emberi boldogulást segítve pénzt szedjenek ki a márkiból. Ők nem csalók és rablók. Érdekeik a gazdaság és üzleteik fellendítése, melyhez a márki pénze nagyon is kapóra jönne. A francia idegenlégió, gazdasági társaságok, diplomáciai küldöttségek és politikusok a kampányaikra egyaránt remélnek kifizetéseket.

Egyházak:

a háború utáni Európa lelki sebeit számtalan új és régi csoportosulás próbálja gyógyítani. Ide azok a résztvevők csatlakoznak, akik a vallásban látják a megerősödés lehetőségét, és melynek támogatásáért lobbiznak a márkinál, aki egyébként is hajlamos a vallások vizsgálatára.

Művészek:

világhírű karmesterek, ünnepelt filmrendezők, nem elismert, de tehetséges festők, vagy kiégett színművésznők és balerinák frakciója, akik szintén szeretnének kicsit saját művészi ügyeikre pénzeket nyerni a márki végtelen vagyonából.

A márki emberei:

a kastély karbantartója, a szolgálók, a titkár, a rokonok, a kertész, a könyvelő és bárki, aki a márkinak dolgozik és hatni tud a pénzek szétosztására.

Fenti csapatok közül bárhová lehet jelentkezni és részletes céljaitokat még a későbbiekben ismertetjük. Egy azonban biztos: a frakciók közül az kerül ki győztesnek, aki a legtöbb pénzt tudja megnyerni magának.

SHARE
Previous articleTitkosügynök Live
Next articleM.a.g.u.s verseny

LEAVE A REPLY