Karakteralkotás

A 2011-es Rúna Tábor Fallout live karakterlapja az egyszerűség jegyében született. Mindössze a harchoz szükséges értékeket kívántuk feltüntetni, azokat is egyszerűen, hogy minél gyorsabban fussanak le a konfrontációk, és inkább a szerepjátékkal tudjátok tölteni az időtöket.

A karakterlapon a következő értékek szerepelnek:

Tulajdonságok:

Életerő – mennyi sérülést bírsz ki

Erő – közelharchoz

Ügyesség – lövéshez, és kitéréshez

Felszerelés:

Páncél – sebzés elnyelés

Fegyver – sebzés

Ahogy látjátok, nincs külön érték a az olyan képzettségeknek, mint a lopakodás, vagy a diplomácia. Ennek fő oka az, hogy könnyebb a karakterben maradni, ha minden képzettséged az általad alakított karakteré is. Tehát hebegéssel habogással nem fogod meggyőzni dühtől vörös fejű zsoldos parancsnokot, hogy tegye le a pisztolyt, valamint szeretnénk elkerülni azokat az irreális live jeleneteket, amikor valaki éjszaka hófehér ruhában átsétál a többi játékos között, feltartva kezét, mondván, hogy ő nem látható, mert 5ös lopakodása van.

A Fallout livera lefordítva ez annyit tesz, hogy aki power armorban jön játszani, és lopakodni kezd, nehéz dolga lesz, hiszen a fém tükröződik, súrlódik, zörög. (persze, egy figyelmetlen őr elég lehet ennek ellenére a sikerhez)

A másik példaeset, hogy valaki meg kíván győzni egy kereskedőt, hogy adja olcsóbban a Stimpacket, valószínűleg „öööö”-zéssel vagy dadogással nem fog célt érni, sőt. (természetesen egy pancser kereskedő itt is megoldás lehet a szociális problémára)


Pontelosztás

A karakteralkotásra 30 pontot kaptok,
a tulajdonságok növelése 1 pontba kerül.
a felszerelés szint növelésére pedig 2 pontot kell áldozni.

Tehát egy átlagos karakter minden tulajdonsága 5-ös, a páncélja 4es (átlagos) a fegyvere 3as (átlagos).

Karakterlapok a játék alatt


A játék során egyetlen esetben fogjátok látni egymás karakterlapját: harckor. Addig a karakterlap összehajtva pihen valamelyik zsebetekben.

Ezzel kerüljük el, hogy papírok fityegjenek rajtatok mindenfelé, rontva ezzel a beleélés lehetőségét, valamint esetlegesen zavarja a mozgásotokat.

Mielőtt a rátámadnátok valakire, érdemes végigtekinteni a felszerelésén, ugyanis a páncél és a fegyver minőségét a rájuk kötött szalagok fogják jelezni.

Piros szalag – Elit felszerelés = „gond van főnök”

Sárga szalag – Átlagos minőségű felszerelés = „ej, baj lehet”

Zöld szalag – Rongálódott felszerelés = „nyugi, nekik se működik”

LEAVE A REPLY