Dresscode

A live élvezhetőségi faktorának növelése miatt megkérünk Benneteket arra, hogy a Fallout világának megfelelő ruházatban jelenjetek meg a live-on. Reméljük, ez nem hangzik drasztikusnak, vagy megszorításnak, de szeretnénk, ha felejthetetlen élmény lenne számotokra a Fallout live, és ennek elengedhetetlen kelléke az autentikus ruházat viselése a játékosok részéről (is).

Szerencsésnek mondható, hogy a Fallout világának divatja nem sokban különbözik korunkétól. Annyi változás lépett fel, hogy a 2070es évekre visszajött az 1960-as, 70-es évek divatja (főleg az amerikai). Nyugtatólag: aki nem szeretne a régi idők szerint öltözködni a live-on, nem kötelező követni a divati hóbortokat, hiszen mindig is voltak, akik lemaradtak az aktuális őrületről. Valamint megjegyzendő, hogy nem mindig praktikus az a viselet, amit a divat diktál, így egy post apokaliptikus világban nem feltétlenül vezet sikerre, ha valaki hófehér öltönyben mászkál.

Általánosságban a játék dresscode-járól

A nagy háború után kevés ruhagyár maradt épen, gyakorlatilag semmi. Amit lehetett, egyesek elraktároztak, illetve az időközben kinyílt Menedékek (Vaultok) raktáraiból raboltak. Röviden: ha valaki tiszta, hibátlan ruhában van, az kirí a sokaságból, az emberek elkezdenek találgatni, hogy vajon honnan van ennyi pénze, és a vége mindig az, hogy megtámadják vagyont remélve.

Az általunk elképzelt európai wasteland jobban hasonlít az Eli könyvében, vagy akár a Mad Max filmekben látott világhoz. Az „normális” emberek is hasonlóan bizonytalanok, közelebb vagyunk a bombák ledobásához, így nem kezdett még annyira „helyreállni” az emberi társadalom, mint ahogy azt a Fallout játékokban látjuk.

A fentiek fényében megkérünk mindenkit, hogy képzelje el, ha több éve a sugárzó pusztákat róná, és hosszú ideje élne odakint, mi lenne az, amit magánál hordana, amin az élete múlna. Valamint azt is érdemes átgondolni, hogy a sokévnyi „kempingezés” milyen hatással lenne a ruhájára.

Fegyverzet szempontjából direkt nem határoztunk meg semmilyen kitételt, elég pénzigényes egy airsoft, (vagy bármilyen más) fegyvert megvenni. Ráadásul a Fallout univerzumba simán belefér a századelőtti fegyverzet, mint a legújabb G36-os is.

Röviden, elő a rongyos farmerekkel, kopott bakancsokkal, kihordott ruhákkal, senki sem csillog a peremvidékeken!

Csapat specifikus dresscode-ok

Itt a különféle frakciókba tartozó játékosok öltözékét írjuk körbe minimálisan, hogy a játék során könnyebben felismerjétek egymást.

Zsoldosok (05-ös Vault védői)

Domináns szín: Fekete és sötétkék.
Ruházat minősége: Viszonylag ép
Ruházat jellegzetességei: Kissé katonai beütés, ami jelenthet részleges BDU ruházatot, mellényt, katonai gyakorlót, katonai bakancsot, akár sisakot is. 

Túlélők (wastelander-ek)

Domináns szín: Bármi, ami jól rejt a sivatagi pusztában. Fakó színek elsősorban.
Ruházat minősége: Kissé vagy teljesen rongyos, a peremvidékeken töltött évek sok nyomot hagynak a ruhákon is.
Ruházat jellegzetességei: Főleg civil ruhadarabokból összetákolt túlélő felszerelés, táskák, rajtuk különféle kiegészítők csüngenek.

Kutatók (05-ös Vault tudósai)

Domináns szín: Fehér, kék, sárga
Ruházat minősége: Ápolt, rendezett, látszik, hogy nem nagyon tették még ki a lábukat a pusztába.
Ruházat jellegzetességei: Alap esetben egy jellegzetes kék-sárga kezeslábas, amin egy fehér kabátot viselnek. (Természetesen nem várjuk el senkitől, hogy Vault-kezeslábast varrasson magának, ideális esetben helyettesíthető egy kék kezeslábassal.)

Ghoulok (a számkivetettek)

Domináns szín: Fakó színek, bármi, ami jó rejtő szín a sivatagos pusztaságban.
Ruházat minősége: Rongyos, piszkos, szakadt ruhák, látszik, hogy nem a kinézet az elsődleges.
Ruházat jellegzetességei: Főleg civil ruhadarabokból összefércelt felszerelés, amin látszik, hogy nem nagyon törődnek fele, ez lehet kinyúlt pulóver, bő kordnadrág, stb.

Tehát összegezve: A pusztaságban keveseknek adatott meg a tiszta, vasalt ruha, valamint az ápolt, higiénikus környezet. Mindenkinek az a célja, hogy hosszan megmaradó, tartós ruhákat viseljen. Kérünk Benneteket, hogy ennek fényében alakítsátok öltözeteteket a live-ra.

 


LEAVE A REPLY