Frakciók

A 2011-es Nyári Rúna Tábor Fallout live története négy frakciót gyűjt majd a Teleki kastély környékére, hogy azok tagjainak életét végleg megváltoztassa:

Az utazók. Akik rájöttek: több szem többet lát, valamint több fegyver többet is lő, így csapatban járták a magyarországi peremvidékeket, túléljék a 21. századi poklot.

 

A zsoldosok. A modern kor harcosai, akik jó fegyverzetük, és kiváló csapatmunkájuk miatt bérelt fel egy kutatócsoport, hogy védjék őket, míg ők munkájukat végzik.

 

A kutatók. A kastély alatt elterülő 05-ös számű Menedék kutatói, akik, miután az otthonuk lakhatatlanná vált egy szerencsétlenség által okozott sugárzástól, a felszínre menekültek, és próbálnak rájönni az okokra.

 

A ghoulok. A félreértettek, akik a Kastély környékére fészkelték be magukat, s kereskedéssel, valamint Plutónium imádásával kívánják múlatni napjaikat.

 


Bővebben:

Utazók

Általános tudnivalók: – amit a peremvidékeken hallani

A Túlélők csapata Budapest romjai mellett alakult. Egy karizmatikus vezető gyűjtötte össze azokat, akik még igyekeznek valamiféle erkölcsi kód szerint élni, és nem váltak a pusztaságban fosztogató agyatlan állatokká.

A csapat gyakorlatilag bármilyen karaktert tartalmazhat, a gépfegyveres maffiózótól kezdve a fővárosban nevelkedett ghoul kölykön át a mesterlövész lelkészig. Természetesen itt is lehetnek kisebb belső feszültségek, de fontos, hogy ha valaki deviánsként, kezelhetetlenként kezd viselkedni, azt a frakció kiveti magából, hiszen csökkenti a többiek túlélési esélyeit.

A lényeg, hogy a csapat összetart, mert rájöttek: egyedül hamar elpusztulnának a radioaktív pokolban.

A cél:

Hallották már több helyről, hogy Gyömrő környékén létezett egy Vault, ami tiszta vízzel, élelemmel, és biztonsággal kecsegtet. Este érkeznek a város környékére, és kevesebb rosszabb dolog van, mint az éjjeli peremvidék, úgyhogy

a csapat elsődleges célja biztonságos helyet találni az éjszakára.

Zsoldosok

Általános tudnivalók – amit a peremvidékeken hallani

Az V. szakasz zsoldos banda évekkel a modul előtt alapult rendszerezett fegyveres erő, ami jó pénzért a Budapesti Puszta környékén vállal feladatokat. Jóformán bármilyen munkát elvállalnak, ami az emberség határain belül mozog. Így leginkább karavánkísérést, mutánsvadászatot, házak fegyveres biztosítását, illetve bűnözők likvidálását vállalták eddig. Nemrég bérelték fel őket, hogy a Gyömrői kastély környékét biztosítsák, míg odabent néhány kutató a dolgát végzi.

A csapat tagjai harcedzett emberek, akik sokat láttak már. Munkáik során szinte az összes szörnyűséggel találkoztak, amit egy ember képes még őrület nélkül kibírni.

Fontos továbbá, hogy a parancsnok nem engedi, hogy mutánsok lépjenek soraikba, nem bízik a Peremvidék szülötteiben, csak a saját embereiben.

A cél:

A kutatók biztosítása és túlélés.

A valóság

Ezek az információk csak a frakció tagjaira vonatkoznak, így ha más csapat mellett döntesz, az élvezhető játék kedvéért kérünk, tégy úgy, mintha nem tudnál ezekről.

A frakció valójában a Teleki kastély alatt helyet foglaló 05-ös számú Vault túlélőiből alakult, amikor a menedék évekkel korábban megsemmisült. A felszínre érkező lakók tudták, hogy a fenti világot nem élik túl alulfegyverkezve, így a menedék biztonsági erői portyázni kezdtek Gyömrő környékén.

Időről időre visszatértek, hátrahagytak néhány embert, és erősebb fegyvert az időközben főhadiszállássá avanzsált Teleki kastély védelmére, majd továbbálltak. Egyszer elég messzire tévedtek, s túl nagy fába vágták a fejszéjüket. Egy Fosztó települést akartak kirabolni, de lebecsülték a kannibálok létszámát. Végül győztek, de túl sokan maradtak ott a Menedéklakók közül, toborozniuk kellett. Szerencséjük volt, a Fosztók nemrég raboltak maguknak rabszolgákat, így hamar fel tudták tölteni soraikat. Ekkor dobták el Vault ruhájukat, és nevezték át magukat V. szakasszá. Majd’ egy év után tértek vissza a kastélyhoz, hogy egyesüljenek a régi lakótársaikkal.

Ennyi idő a pusztaságban megváltoztatja az embert, és ezt mindkét frakció érzi….

Kutatók

Általános tudnivalók – amit a peremvidékeken hallani

Mindig is voltak emberek, akik szeretnék megváltani a világot, és ez a Nagy Háború után sincs máshogy. A kutatókhoz tartozó emberek az életüket tették arra, hogy a radioaktív sugárzást tanulmányozva megoldást találjanak a mutációkra, és megfordítsák a pusztulást, ami a Földön útjának indult 2077ben. A frakció hosszú évek óta kutatásokat végez a különféle mutánsokon, és azt suttogják, közel jutottak az antigén kifejlesztéséhez.

A csapat tagjai tanult, intelligens emberek, akik néhol megszállottan akarják megváltoztatni a Földön burjánzó mutációt.

A cél:

Az antigén tökélyre fejlesztése, kipróbálása. A helyszínen lévő összes különleges sugárzó tárgy begyűjtése.

A valóság

Ezek az információk csak a frakció tagjaira vonatkoznak, így ha más csapat mellett döntesz, az élvezhető játék kedvéért kérünk, tégy úgy, mintha nem tudnál ezekről.

A kutatók valójában a 05-ös Vault tudósai voltak, aminek a fő célja a háború utáni világ vizsgálata volt. A kutatók munkája jól ment, sikert sikerre halmoztak, amikor egy rosszul sikerült kísérletük folytán a Menedék beomlott. Gyakorlatilag nekik köszönhető, hogy mára halálos mennyiségű sugárzás tombol a kastély alagsorában. Természetesen ezt még az V. Szakasz tagjai elől is titkolják, hiszen nem akarják elveszteni egyetlen szövetségesüket.

Napjainkra túltették magukat a kudarcon, és újra azon igyekeznek, hogy a világból eltűnjön a bolygónkat élettől kifacsart groteszké változtató sugárzás. Nemrég a V. szakasz segítségével szert tettek egy legyengült, fiatal szupermutánsra, s azon folytatják a kísérleteiket. Igazi megváltásnak tekintik az új kísérleti alanyt, hiszen még sosem volt szerencséjük hozzá hasonlót vizsgálni

A zsoldosok parancsnoka pedig egyre nyugtalanabb a pincéből felszűrődő üvöltözések miatt…

Ghoulok

Általános tudnivalók – amit a peremvidékeken hallani

„A testükön bekövetkezett fertőzés velejéig megváltoztatta őket. Bőrük lassan lefoszlott róluk, lesoványodtak és eleven húsuk és csontjaik látványa emlékeztette a normálisnak mondható embereket élő halottaknak. Pedig emberek ők, de a megmaradt világ kitaszítottjaivá váltak. A lerombolt városokat és kietlen pusztaságokat járják, hogy elsorvadt életükkel kezdjenek valamit. A szerencsétlenségük ellenére a sugárzás természetellenesen hosszú életet biztosított a számukra, sőt egyeseket ez tartott életben…”

Sokan rettenetes csapásnak érzik, hogy ghoulokká váltak, mások pedig egyenesen dúskálnak a hosszúéletben, és abban, hogy a sugárzás nekik mit sem árt, sőt hasznukra válik. Vannak akik elmebeteg gyilkosokká válnak. Ez a csapat azonban csupán a Teleki kastély környékén érzi jól magát, azt mondják, „itt kellemesebb”. A kutatók sejtik, hogy ez a magasabb háttérsugárzás miatt lehet. A frakció (egyelőre) békés, nem bántanak senkit, sőt egyszer már segítettek a kastély elleni vad-ghoulok támadását visszaverni.

A csapat tagjai bármilyen származásúak lehetnek, mára szinte mindannyian oszladozó hulláknak tűnnek. Régi életük mementóiként szolgálhatnak ruháik. Jellemük inkább jámbor, nem tartoznak az igazi bajkeverők köz, valószínűleg ezért tűrik meg őket még a kastély környékén.

A cél:

Megtalálni az anyaföldet, ahol a nekik megfelelő nagyságú sugárzásban végre békét lelhetnek.

Az igazság

Ezek az információk csak a frakció tagjaira vonatkoznak, így ha más csapat mellett döntesz, az élvezhető játék kedvéért kérünk, tégy úgy, mintha nem tudnál ezekről.

„…Nem hiába hát, hogy a ghoulok társadalmában több felől lehetett hallani újabb és újabb esztelen vallások megjelenéséről. Az atom gyermekeiről, a sugárzás hatalmáról melyet az éltető energiának tudnak be. Nem mintha ez sokuknak a tényleges megváltást jelentette volna, de jó néhányuknak a hit adott erőt hogy elfogadják önmagukat.”

A frakció valójában egy szekta, ami egy istent követ, Plutóniuszt, aki földi megtestesülése a sugárzás, áldása pedig a szektatagok testén terjedő rothadás, és hihetetlenül hosszú élet. A ghoulok vezetője Nucleon, egy pap, akinek elmondása szerint Plutóniusz szólt hozzá, és elmondta neki, hogy a szent anyaföldjük a Teleki kastélynál várja őket.

A szekta azóta próbál (békés módon) a kastély falain belül férkőzni.

 

LEAVE A REPLY