Két hét múlva pénteken kezdődik a Cantinában egy Warhammer 40 000-es Óriási nagy játék kampány, amire minden kedves Warhammer 40k rajongót és játékost nagyon sok szeretettel várunk.

Death Zone Game

A küldetés során a játékosok egy ostrom alatt lévő bolyón csapnak össze. A játékosokat két csoportba kerülnek beosztásra. Ez a két csoport harcol egymással. A csaták az egyik ostrom alatt lévő városban játszódnak majd. A város úgynevezett halott zónájában. Ezt a zónát mindkét fél csaknem porig bombázta. A területnek stratégiai jelentősége nincs, éppen ezért nem történnek nagy hadmozdulatok ebbe az irányba. A zóna túlságosan nyitott, ahhoz, hogy ott bármiféle hadmozdulatra sor kerüljön, éppen ezért kis elit alakulatokat toboroznak mindkét féltől. Ezek az alakulatok hatolnak be a területre egy titkos küldetés végrehajtásával!

Ezt a titkos küldetést csak a játék elején hozzuk a felek tudomására. . A kampány során a felek egyedi szabályrendszer alapján (lásd lejjebb) összeállítanak egy 5-20 fős elit alakulatot (kommandót), akit beküldenek a zónában a feladat teljesítésére. A csaták során ezek az alakulatok keverednek harca egymással, vagy valami mással, ami a város mélyén lapul.

 

A játéktér egy hexa rácsos város térképe lesz. Ezen a rácson haladnak majd a különböző egységek. Minden csoport 1 egységet képes mozogni egy körben. 2 egységet csak az az egység képes mozogni, ami csak és kizárólag jump packes, motoros, jetbikeos, lovas, vagy fleet speciális képességgel rendelkező egységekből áll.

 

Az elit alakulatok kezdő létszámát a lejjebb található szabályok alapján lehet összeállítani 250 pontból. Ezek után amennyiben az alakulat létszáma 2-re, vagy az alá csökken, akkor küldenek újabb alakulatot. Ezek akár egyesülhetnek is egymással, de, ha már egyesültek, akkor utána nem válhatnak szét.

Az alakulat kezdőlétszáma kezdéskor 250 pont, utána 200, 150, majd 100. Ezek után újabb egységeket nem küld a parancsnokság a küldetés végrehajtására.

 

A játék során kettő, vagy több baráti egység nem állomásozhat egy körnél tovább egy zónában, mert az ellenség megfigyelőinek szemet szúr, és erős tüzérségi tűzet kap a zóna.

Ez alól kivétel a kettő, vagy egy főre csökkenő kommandók. Ők nem számítanak ebbe bele és mozoghatnak másik játékossal együtt.

 

A játék győztese:

A játékot az a csapat nyeri, aki végrehajtja a titkos küldetését, vagy a másik felet teljesen kivérezteti. (Magyarán nem marad harcképes kommandója a területen, valamennyi játékosa kiesett.)

 

Kiesés a játékból:

A játékból az esik ki, aki már nem tud újabb egységet (kommandót) küldeni a harci zónába és a játéban lévő kommandósainak száma 0-ra csökken.

 

Nevezés a játékra:

A játékra az nevezhet, aki rendelkezik a játékba hozás feltételeinek megfelelő pontszámú egységgel, valamint ezen egységek megfelelnek a „What you see, what you get!” szabálynak. Továbbá 500 Ft nevezési hozzájárulását befizeti a játék indulásakor. Ezt követően csak a helypénzt kell belekalkulálnod.

A szemben álló felek a nevezéseket követően kerülnek kialakításra a nevezők seregeinek függvényében.

A jelentkezési határidő 2011. augusztus 19. A jelentkezésnél meg kell jelölnöd a sereged fajtáját és az első 250 pontos sereged összetételét, illetve telefonos és elektronikus elérhetőségedet. A megadott e-mail címed kiadásra kerül a többi játékos felé a folyamatos játékmenet biztosítása érdekében, valamint ezen keresztül kapod meg a szükséges adatokat a játék során.

Jelentkezésedet a deathzone.w40k@gmail.com email címen adhatod le.

 

A kommandó felépítése és a speciális játékszabályok:

A játék során a Kill Zone szabályai kerülnek alkalmazásra a seregfelépítés és játékmenet szempontjából. Nem alkalmazandóak viszont a misszió és egyéb kártya szabályok. Az ütközetek során a másik fél megsemmisítése mindig a cél, hacsak ettől eltérő tájékoztatást nem kapsz!

A csata megkezdése előtt lehetőséged van minden esetben a csata elkerülését választanod. Ekkor a kommandód visszavonul a kiinduló mezőjére. Amennyiben azon a mezőn már egy ellenséges kommandó állomásozik, akkor a teljes kommandód megsemmisült.

Amennyiben a seregek felrakásakor döntenél a visszavonulás mellett, akkor két figurád beáldozásával ezt megteheted, de ha a visszavonulásnál a kiinduló meződön már egy ellenséges kommandó állomásozik, akkor a teljes kommandód megsemmisült.

 

Amennyiben az ütközetet választod, akkor a játék addig megy, amíg valamennyi ellenséges kommandós a területen meg nem hal, vagy vissza nem vonul.

A visszavonulásnak két fajtája létezik. Általános visszavonulás és menekülés.

Az általános visszavonulásnál, amennyiben a játékból legalább négy kör telt el visszavonhatod az egységeidet. Ekkor szépen lesétálhatnak a baráti táblaszélen a pályáról. Nem számítanak veszteségnek, de ekkor is meg kell vizsgálni, hogy a kiinduló mezőn áll-e idegen egység! (Az erre vonatkozó szabályokat lásd feljebb.)

A menekülés során az egységek úgy hagyják el a játékteret, hogy megtört a moráljuk. Amennyiben a csata végén marad élő egységed, ami nem tört meg, akkor ezek a megtört egységek nem számítanak veszteségnek!

 

 

Sector Kontroll Game

 

A küldetés lényege, hogy a játékosok egy-egy bázishajóval érkeznek a szektorba. A szektorba érkezésüket követően a hajóról támadásokat indíthatnak a szektorban található naprendszerek bolygói ellen. A bolygóknak két fajtája létezik. Kicsi és Nagy. A kis bolygók 1.800, a nagyok 2.400 pontnyi egységet képesek befogadni. A bolygót csak ekkora erővel lehet megtámadni. Kevesebbel nem lehet támadást indítani.

 

A kis bolygók birtoklásáért minden kör végén 300 pont, a nagy bolygók birtoklásáért 500 pontot kap a játékos a bázishajójára. A bolygó csak akkor termel a kör végén pontot, ha méretének megfelelő sereg állomásozik rajta.

 

A kampány során a felek megkötés nélkül szövetkezhetnek egymással.

 

A játék az alábbi fázisokra oszlik:

az elfoglalt bolygók pontot termelnek,

a játékosok mozgatják a seregeiket,

a harci cselekmények lejátszása.

 

A seregek mozgatása pontba nem kerül.

 

A harc fázis során a felek várhatóan egyforma pontszámmal csatáznak. Azonban a támadó félnek minden esetben megvan a joga, hogy a támadást elhalassza és visszavonuljon veszteség nélkül.

 

Amennyiben egy bolygót egyszerre több fél is támad, akkor a mozgások leadásának idejével fordítottan arányosan játszák le az ütközeteket.

Értelmezés: A bolygón lévő „D” játékost – lépéseik leadásának sorrendjében – meg akarja támadni „A”, „B”, és „C” játékos. Ebben az esetben először „C”, majd „B”, és végül „A” játékossal kell játszania „D” játékosnak. Amennyiben „C” játékos győzelmet arat „D” játékos felett, úgy neki csatázni kell „B”, majd „A” játékossal is a bolygó megtartásáért.

(Minél hamarabb adod le a lépéseidet, annál kevesebb emberrel kell megküzdened a bolygó birtoklásáért!)

 

Egy bolygót egyszerre csak egy játékos birtokolhat és összevont seregekkel sem lehet megtámadni, illetve azon összevont seregek sem állomásozhatnak!

Amennyiben a fentebb leírtak miatt szövetségeseddel kellene csatáznod, úgy támadóként dönthetsz a visszavonulás mellett is.

 

Az ütközet lejátszása a szabálykönyv alapján történik. A terepfelrakásnál az egyes bolygókhoz hozzá lesznek rendelve a tereptárgyak mennyisége és fajtái. A küldetés célja a szabálykönyv szerint kerül kidobásra.

 

Az asztal felállítását, vagy egy harmadik személy végzi, akinek személyében mindkét fél beleegyezik, vagy a helyszínre korábban érkező játékos, de ebben az esetben a később érkező játékos joga, hogy megválassza a saját félterét.

 

Az ütközetek végén a harcoló felek közül a győztes nem veszít pontot, míg a vesztes a harcok során elvesztett, vagy mozgásképtelenné vált járműveinek, figuráinak az értéket veszti el.

 

A játékban a megszokott játékmenetet időközönként véletlen események, vagy nem várt erősítések, veszteségek zavarhatják meg. Ezek az események véletlenszerűen lesznek generálva (kockadobás alapján). Ezen felül lehetőség nyílik a játék szerepjátékkal történő színesítésre, mellyel különböző események generálhatóak a játékba. Ezek természetesen pontokba fognak majd kerülni.

 

Kiesés a játékból:

A játékból az a játékos esik ki, akinek nincs birtokolt bolygója legalább 5 körön keresztül, vagy játékban lévő teljes pontértéke 1.800 pont alá csökken.

A játékot az a játékos nyeri, aki egyedül marad életben a szektorban, vagy szövetségeseivel megállapodik arról, hogy egymást már nem támadják. Ebben az esetben a szövetségeseké a győzelem.

 

Nevezés a játékra:

A játékra az nevezhet, aki rendelkezik legalább 2.400 pontnyi egységgel.

Az egyszeri nevezési hozzájárulás 1.000 Ft. Ezt követően csak a helypénz kifizetését kell belekalkulálnod.

 

A győztes, vagy győztesek jutalma:

A győztes a győztes egy serleget kap jutalmul. Amennyiben szövetség nyeri, úgy a szövetségeseknek ezt el kell dönteniük maguk között, hogy ki birtokolja. Amennyiben nem tudnak megállapodni, úgy folyik tovább a harc a szektorért!

 

Nevezési határidő:

2011. augusztus 19., vagy a 10 fős létszám betöltődése. Eddig az időpontig kell jelentkezned és nevezési hozzájárulásodat leadni. A jelentkezésnél meg kell jelölnöd a sereged fajtáját, illetve telefonos és elektronikus elérhetőségedet. A megadott e-mail címed kiadásra kerül a többi játékos felé a folyamatos játékmenet biztosítása érdekében, valamint ezen keresztül kapod meg a szükséges adatokat a játék során.

Továbbá a gördülékeny játékmenet betartása érdekében 10 főnek biztosítunk nevezési lehetőséget. Ezt követően tartalékba kerülnek a nevezők a visszamondás esetére.

Jelentkezésedet a sectorkontroll.w40k@gmail.com email címen adhatod le.

 

 

 

LEAVE A REPLY