A C2A Liga 5 hét szervezett, mégis brutális Warmachine és Horda játékot takar, melynek célja a szórakozás és a szórakoztatás, valamint minél több új játékos megnyerése, valamint a már meglévő játékosok aktivitásának támogatása. A játékokat a szervező klubokban, a Cantinában, a Főnixben, a HQ klubban és a Kristálycsarnokban lehet lejátszani. A résztvevők ligapontokat gyűjtenek a lejátszott játékokkal, és az egyéb plussz feladatok teljesítésével. A legtöbbet szerző játékos lesz a liga bajnoka a szezon végén! De ezen kívül még két fontos aspektusban is folyik a küzdelem, minden liga szezonban más-más bónusz célokat lehet teljesíteni. A játékok háttértörténete hétről hétre változik, amelyről a szervezők tájékoztatják a játékosokat. Mivel a szervezők maguk is játszanak, a körülmények előre rögzítettek, de meglepetésként kerülnek kihirdetésre minden hét első liganapján.

 

.

 

SZABÁLYOK

A liga 2011 Október 9.-én kezdődik, és November 13.-án egy egynapos versennyel zárul, melynek kiírása hamarosan felkerül. Természetesen nem kötelező eljönni a versenyre, ami külön lesz megrendezve, de az ott lejátszott meccsek beleszámítanak a ligába.

 

Felszerelés

A ligán a játékosoknak saját seregük kártyáival, filccel/cerkával, kockákkal, mérőeszközökkel, jelzőkkel, roncs jelzőkkel, és sablonokkal, melyekre a játék során szükségük lesz, rendelkezniük kell.

 

Nevezés

A ligán való játék nevezési díja az adott klub tagsági díja. Nincsen külön költség!

 

Festés, modellezés, helyettesítés és konverziók

A hobbi a gyönyörűen kifestett seregek összecsapásáról szól, azonban nem akarunk kizárni senkit, aki nem rendelkezik kellő tehetséggel/pénzzel/idővel, és a stratégiai aspektust többre becsüli a művészinél. Ezért festetlen, illetve részben festett seregek is jelentkezhetnek.

A figurák helyettesítése (“proxy”) a ligán megengedett, amíg az nem zavaró ellenfeled részére! /Például hozol egy Juggernautot annak ami, meg egyet Kodiaknak-na ez nem működik!!!/ Hamisított figura használata nem megengedett! Konverziók elfogadottak, míg azok tisztán jelképezik az adott PP figurát.

Ez az új formátum igyekszik azonban a hobby művészi aspektusát is díjazni, ezért különféle hobby projektek is kiírásra kerülnek, amelyekért LP jár! Ezzel az a célunk, hogy tudatosítsuk a kedves résztvevőkkel, hogy a hobby nem csupán a játékról szól, hanem a festésről, seregépítésről is. Remélem sokan így gondolják, és ez a része megmaradhat a jövőben kiírásra kerülő Ligákban is!

 

Sportszerűség

A játék célja a szórakoztatás, ezért a sportszerűtlenséget igyekezzen mindenki elkerülni! Ezzel eddig szerencsére nem volt baj, nem szeretnénk azzal foglalkozni, hogy mi az ami kerülendő! 🙂

 

Pontszerzés

A liga szervezői nyomon követik a regisztrált játékosok helyezéseit. Erre az ún. létrát, (vagy ismertebb nevén az “embermagas oszlopot” használják). Minden játékos a ligát 0 Liga Ponttal kezdi. Liga Pontot (továbbiakban LP) játékkal, illetve egyéb módon lehet szerezni. A játékosok összesített LP-je határozza meg állását a létrán. Ez az állás játékról játékra változik. Pontegyenlősség esetén a létra adott fokára az a játékos áll fel, aki később szerezte meg a szükséges LP-t. A megszerezhető LP-ről az alábbi lista ad útmutatást:

 

15 pontos játék: 1

Gzőzelem:+1

25 pontos játék: 2

Győzelem:+2

35 pontos játék: 3

Győzelem:+3

50 pontos játék:4

Győzelem:+4

Adott héten preferált játékot játszani:+1

Adott héten preferált játékot megnyerni:+2

Küldetéssel győzni:+3

2-3 fokkal jobb ellenfél legyőzése +1

4-7 fokkal jobb ellenfél legyőzése +2

8+ fokkal jobb ellenfél legyőzése +3

 

A Liga az első héten a 15 pontos egyéni, a második héten a 15 pontos páros, a harmadik héten a 25 pontos egyéni, a negyedik héten a 35 pontos egyéni, az utolsó héten pedig az 50 pontos egyéni játékot preferálja! (lsd még pontozás feljebb). Ezeknél kisebb csatákat lehet játszani, de nagyobbakat nem!!! Az embermagas oszlop frissítésére minden új héten hétfőn kerül sor, az addig összegyűjtött pontokat a klubod liga szervezője gyűjti. A heti standba, tehát a megszerzett LP-be a 3 legjobb és a legrosszabb meccsed eredménye, valamint a hobbi/egyéb Liga Pontjaid számítanak csak bele! Más megkötés nincs, tehát annyiszor játszol, és azzal akivel kedved szottyan/lehetőséged adódik!

 

Sereg és Horda összeállítás

A sereg illetve a horda összpontszáma nem haladhatja meg a megbeszélt pontértéket, és nem lehet 5 ponttal kevesebb, mint a megbeszélt pontérték. (Tehát nem lehetséges pl. csak egy Warcasterrel jelentkezni.) Zsoldosok megengedettek, míg azok megfelelnek minden egyéb rájuk vonatkozó szabálynak. A sereg-összeállításban az alapkönyvek és a seregkönyvek, valamint a PP által elfogadott kiegészítések szabályai mérvadóak. Tier listák használhatóak.

 

A versenyen a következő könyvekben megjelent figurák játszanak:

Warmachine Prime MK2, Forces of Warmachine könyvek, Hordes Primal MK2, Wrath, Forces of Hordes könyvek, NQ magazin megjelent példányai, Domination kiadott figurái.

 

Kérjük a játékosokat, amennyiben seregükre valamilyen speciális szabály vonatkozik (NQ, Errata, Tier lista) , azt hozzák maguknak, és játék előtt tájékoztassák ellenfelüket, valamint a liga szervezőit!

 

Bonding

A liga alatt érvényesek az összekapcsolódás szabályai, lsd alapkönyvek.

 

Felkészülés a csatákra

A ligát a következő fórumokon tudod nyomon követni:

http://geistwald.blog.hu

http://lfg.hu/forum/index.php?showtopic=16223

http://kristalycsarnok.hu

http://www.hallofthephoenix.eu/

 

Küldetések és terepasztalok

A játékok 4*4-es asztalon folynak. A terepfelállítás már a következő képpen történik:

– Mindkét játékos dob d6-ot, a nagyobbat dobó kezdi a felpakolást. Ezután váltakozva mindketten felraktok 3-3 tereptárgyat. A tereptárgy mérete nem haladhatja meg a 6*6”-et. Tereptárgy nem kerülhet 3”-nél közelebb másik tereptárgyhoz, kivéve, ha a tereptárgy linear obstacle, vagy lövészárok rendszer. Egy tereptárgy típusból maximum 3 db rakható fel!

– Miután a 2. játékos felrakta a 3. tereptárgyat, az elsőként rakó játékos dönthet úgy, hogy nem pakol többet. Ekkor a másik játékos még felrakhat egy tereptárgyat. Ha már nem rak fel, a terepállításnak vége, hiába szeretne az első játékos még felrakni terepet.

– Az arra jogosult játékos felrakja a tierekből adódó terepeit.

– Kimérésre kerülnek a scenario objektíváinak helyei. Ha ez egy házra, vízre, vagy obstructionra esne, ezeket a terepeket a “legkisebb felfordulás” szabály szerint kell arrébb mozgatni.

Kérnénk azonban a tisztelt játékosokat, hogy igyekezzenek az adott liga történetének megfelelően, és a józan paraszti észt segítségül hívva terepet állítani! /(Pl. a szigetre ne telepítsenek nagyvárost, sivatagba kikötőt, nagyvárosba meg erdőt…)/

 

Globális tényezők

A csatákat hétről hétre globális tényezők befolyásolják majd, amelyet az adott heti frissítésben találhatnak meg a játékosok. Ezek alkalmazása kötelező!

 

1.Hét 10.09.-15. Szélvihar – Miután kidolgozásra került a szóródó AoE helye, a támadó játékos dob d6-al. 1-3-nál jobbra, 4-6-nál balra helyezd az AoE-t 2”-el!

 

(6. Záróverseny 11.13.!!! 15-15p vs 15-15p Unlikely Alliance)

 

Szezonális kártyák

A PP honlapján közölt szezonális kártyák játszanak! Ezek az adott egységet lecserélik az adott ligában. Tehát ha pl. Cygnar kap egy kétéltű Fireflyt az adott ligára, akkor a ligameccsekre nem hozható a normális firefly! Minden alkalommal felrakjuk az adott kártyákra mutató linket a honlapokra.

http://privateerpress.com/files/rotterhorn_Cards.pdf

 

Díjak

Warlord: A liga lezárultával a létra 1. fokán álló játékos

Stratéga: Az a játékos aki a legtöbb LP-t gyűjtötte egyetlen casterrel/warlockkal úgy, hogy játékai során nem váltott vezért! Szabad Liga alatt vezért cserélni, sőt nem kötelező egyazon frakcióval végig csinálni a Ligát, azonban a pontok lenullázódnak minden cserével!

Pusztító (Teremtő): A legtöbb LP-vel rendelkező játékos, aki a csaták mellett szakított időt és minden kihirdetett hobby feladatot teljesített.

 

Küldetések

Minden héten 6+1 darab küldetésből dől el véletlenszerűen az, hogy mit kell játszani. A +1 mindig az Unlikly Alliance, ezt akkor kell játszani, ha négyen játszanátok! A küldetések forgatókönyvei a PP Steamroller küldetései közül, az aktuális PP liga küldetések közül, illetve a speciálisan meghírdetett küldetések közül kerülnek ki. Ezeket itt találjátok:

 

http://privateerpress.com/files/Official%20Steamroller%202011%20Rules.pdf

 

http://privateerpress.com/files/2011%20Shattered%20Grounds%20League%20Rules.pdf

 

Extra küldetések:(kör=turn)

Foglald el az oázist!

A csapatok a végkimerülés határán végre vízlelőhelyre bukkannak! Ám a forráshoz közeledve észreveszik, hogy nincsenek egyedül.

 

A pálya közepén helyezz el egy 5”-AoE-t. Ez sekély víznek minősül. Az oázist akkor kontrollálja egy játékos, ha a köre végén, a második játékos második körétől kezdődően, egy figurája talpkontaktban van az AoE-vel, és ellenfelének nincsen modellje 4”-re (within) az AoE-től. Ha egy játékos kontroll pontot ír az ellenfél serege kétségbeesve próbálja megszerezni a vízkészletet, ezért a rohamtávjához +3” bónuszt kap.

 

Győzelmi feltételek: Ha egy játékos 3 KP-t szerez megnyeri a játékot. A játékot az ellenséges vezér kiiktatásával is meglehet nyerni.

 

Lángoló sivatag

A seregek nem mindig választhatják ki ütközetükhöz a ideális hadszínteret. Menoth lángoló gejzíreinek poklában a legkisebb veszélyt az ellenség jelenti!

 

A középvonalon ki kell jelölni 3 pontot 12”-re egymástól. Minden játékos a kontroll fázisban dob d6-ot. 1-2-re az aktív játékosnak bal kézre eső, 3-4-re a középső, 5-6-ra a jobb kézre eső pontra rakj egy 5”-es AoE-t. Az AoE a kör végéig játékban marad. Azok a modellek amik az AoE-ben vannak, vagy bele mozognak egy boostolatlan POW 14-es mágikus DMG dobást szenvednek el. Ezen kívül a tűz effekt is rájuk kerül. A játék célja az ellenfél deploy zónájának kontrollálása. Ha az ellenséges deployban a kör végén (a második játékos második körétől kezdve) csak az adott játékos figurája van, úgy hogy a saját deployban nincs ellenséges modell, a kontrolláló játékos 1 KP-t kap.

 

Győzelmi feltételek: Ha egy játékos 2 KP-t szerez megnyeri a játékot. A játékot az ellenséges vezér kiiktatásával is meglehet nyerni.

 

Oltsd a tüzet!

Menoth’s Fury hihetetlen kincs. Azonban a begyulladt lelőhelyeket biztosítani kell, hogy az értékes nyersanyaghoz hozzá lehessen férni.

 

A középvonalon helyezz el 3 zászlót egymástól és a pályaszéltől 16”-re. Ezek jelképezik a kigyulladt kutakat. Ha egy figura kontrollálna  egy zászlót a második játékos második körétől kezdődően, végrehajthat egy speciális akciót (*action) a tűz elfolytására. Dobj d6-ot! 1-2 a tűz kialszik és kapsz 1 KP-t. 3-6 esetén a figurára tűz effekt jelző kerül.

 

Győzelmi feltételek: Ha egy játékos 2 KP-t szerez megnyeri a játékot. A játékot az ellenséges vezér kiiktatásával is meglehet nyerni.

 

Sivatagi Vihar

A seregek sikeresen kihasználják a kontrollált fúrótornyokat. Ezek elpusztítása elsődleges feladattá vált az ellenség seregei számára.

 

A sarkaktól 16-16”-re helyezz el egy-egy objektívát. Minden objektíva szabály érvényes, de ezen kívül még a következők: Az a modell amelyik a saját deployához közelebb eső objektívával talpkontaktusban áll minden fegyverére megkapja az „automatikusan tüzet okoz” jelzőt. Ha egy objektíva elpusztul mindenki tőle 3”-re elszenved egy boostolatlan 14-es erejű „robbanás” sebzést. (blast damage)

 

Győzelmi feltételek: Ha egy játékos mindkét objektívája elpusztul, elveszti a játékot. A játékot az ellenséges vezér kiiktatásával is meglehet nyerni.

 

Táguló lyuk

A sivatag telis-tele van meglepetéssel. A seregek azon kapják magukat, hogy a csatatér közepén egy mindent elnyelő örvény manifesztálódik.

 

A játéktér közepén jelölj ki egy 4”-es AoE-t. A űz AoE sugara minden kontroll fázisban 1”-et nő. Ha egy figura talpa hozzáér az AoE-hez, a figurát el kell távolítani a játéktérről (Out of action). Ha tereptárgyat ér el, akkor a tereptárgyat, valamint az összes tereptárgyon álló figurát kell eltávolítani.

 

Győzelmi feltételek: A játékot az ellenséges vezér kiiktatásával lehet megnyerni.

 

Zakatol a vonat

A kitermelt nyersanyagot el kell juttatni az anyaországba! Erre a vasút a legalkalmasabb. A diverzáns akciókat pedig könnyedén megzavarhatja egy aprócska probléma, maga a szerelvény.

 

A játéktér közepén jelölj ki egy 2” vastag sávot. A sávot akkor kontrollálja egy játékos, ha a második játékos második körétől kezdődően a játékos köre végén csak a saját figurái állnak rajta. Ahhoz, hogy egy osztag kontrolláljon az osztag legalább egy tagjának a sávon kell állnia, és az osztag minden tagjának a vonaltól 4”-re kell állnia.

Minden kontroll fázis legelején dobj d6-al. 1-es dobás esetén jön a szerelvény! Minden modell (nincs kivétel, sem különleges szabály ami ezt megakadályozná!!!Az egymásra került figurákat a legkisebb zavar szabály szerint pakold arrébb!) ami a sávon állt a deploy irányába slammelődik d6”-et, és elszenved egy boostolatlan 16-os erejű mágikus sebzést.

 

Győzelmi feltételek: Ha egy játékos 3 KP-t szerez megnyeri a játékot. A játékot az ellenséges vezér kiiktatásával is meglehet nyerni.

 

1.Hét:1 Shot Clock 2 Táguló Lyuk 3 Supply Line 4 Foglald el az oázist! 5

Overrun 6 Kill box +1 Unlikely Alliance

2.Hét:1  Foglald el az oázist! 2 Lángoló sivatag 3 Oltsd a tüzet! 4 Close Quarters 5 Gaining ground 6 Process of Elimination +1 Unlikely Alliance

3.Hét:1 Foglald el az oázist! 2 Lángoló sivatag 3 Oltsd a tüzet! 4 Incursion 5 Outflank outfight outlast 6 Sivatagi Vihar +1 Unlikely Alliance

4.Hét:1 Foglald el az oázist! 2 Lángoló sivatag 3 Oltsd a tüzet! 4 Sivatagi Vihar 5 Táguló Lyuk 6 Command and  controll +1 Unlikely Alliance

5.Hét:1 Foglald el az oázist! 2 Lángoló sivatag 3 Oltsd a tüzet! 4 Sivatagi Vihar 5 Táguló Lyuk 6 Zakatol a vonat +1 Unlikely Alliance

 

Itt lehet regisztrálni:

https://spreadsheets.google.com/ccc?hl=en&hl=en&key=tkhkcOZ5o-YBpboxBX677TA&authkey=CNT5ub0E#gid=0

 

Hobby feladatok

A Liga a hobby művészi oldalát is igyekszik támogatni. A teljesített feladatokért bónusz LP jár. Ezeket a feladatokat előre ismertetjük, hogy a résztvevők rá tudjanak készülni. A hobby projekteket az adott héten kell nulláról kezdve (dobozból kivéve – najó alapozott állapot még belefér) befejezni. Ezt valamilyen szinten dokumentálni (fényképezni, blogolni, stb…) és a szervezőnek bemutatni. A hobbi projekt bemondásra megy, ezért kérünk mindenkit, hogy tiszta lelkiismerettel álljon hozzá! A „kifestés” terminológia alatt a PP „hardcore painting” elveit alkalmazzuk. Röviden összefoglalva mindenki saját képességei legjavát beleadva igyekezzen kifesteni figuráit! A szervezők igyekeznek majd a hobby feladatokban is a résztvevők segítségére lenni!

 

A Liga alatt a következő hobby feladatokért lehet bónusz pontokat kapni az adott héten egy alaklommal (tehát ha kifestesz a héten 3 osztagot, akkor is csak egyszer kapod meg a hobby pontot!):

-1. hét: A sereg lelke a vezér, fess ki egy castert/warlockot! +5LP

-2. hét: Mit ér a sereg szörnyek nélkül? Fess ki egy ’jackket/beastet! +6LP (Ha a teljes battlegroup festett +1LP)

-3. hét: Készen van a sereg magja. Fess ki egy minimális létszámú osztagot! +6LP (Ha kibővíted maximális létszámra és elkészül az UA is +3LP)

-4. hét: Készíts el egy 4*4” alapú seregedhez illő tereptárgyat! +7LP (Készíts 3# zászlót közepes talpra, és 2# objektíva jelzőt nagy talpra +2LP)

-5. hét: Bővitsd seregedet 50  pontra és a hét végéig készítsd el őket! A seregbe az eddig elkészült figurák beleszámítanak, persze ha egy frakcióból származnak ! +11LP

A kifestett figurákat/makettek Liga játék során törénő használata:+1 LP Többek kérdezték, hogy a már elkezdett, de a liga festési projektjei keretében befejezett figurák érnek-e LP-t.

 

Mivel nem vagyok szőrös szívű, és nem várom el senkitől, hogy csupán azért lemossa a figuráit, hogy újrafestve liga pontokat kapjon, a már elkezdett és a liga alatt kifestett figurákért fele LP jár LEFELÉ kerekítve! Ezen kívül a “nulláról elkezdve” terminológia is változott “alapozott”-ra.

 

 

MINDEN RÉSZTVEVŐNEK JÓ JÁTÉKOT ÉS FESTEGETÉST KÍVÁNUNK!!!

 

Bbzs már megkezdte a hobbi projektje blogolását! Gratula hozzá, és sok kitartást az ecsetkoptatáshoz! Itt található:bbzs-rottenhorn.blogspot.com/

 

Ajánlott bejegyzések:

 

harmadszor vár fehérvár

ligazáró 2.1

WM/Hordes Liga: A szabályok

 

LEAVE A REPLY