Játékostársaim, Hobbisták!

 

Az idei év második Ligájának zárásaként szeretnélek meghívni titeket a Cantina/Kristálycsarnok/Főnixcsarnok tengely által szervezett Warmachine/Hordes versenyre!

 

A Warmachine/Hordes játékok kedvelőit várjuk 2011. november 13.-án egy ligazáró PÁROS versenyre. Helyszíne a Cantina klub, Budapest, VII.ker. Alsó erdősor u.3.. Regisztráció:  11:00 A rendezvény estig tart! A nevezési díj 800 Ft., érvényes Cantina/Kristálycsarnok/Főnixcsarnok tagságival 500 Ft.

.

És akkor következzen a pontos versenykiírás:

A verseny mérete

 

A versenyre fejenként 15 pont értékű seregek jelentkezését várjuk. A versenyre mindkét játékosnak egy listával lehet jelentkezni. A párok előre egyeztetnek, NEM a rendezvényen lesznek összesorsolva! Az MK II. szabályrendszer az érvényes.

 

Terep & Asztal

A meccsek 4’ x 4’ méretű terepasztalokon kerülnek megrendezésre. A terepasztalokat a rendezvény szervezői rendezik be, a tereptárgyakat a játékosok nem mozgathatják, még közös megegyezésre sem. A meccsek véletlenszerűen kiosztott terepasztalon fognak lefutni. Minden asztalon minimum 5 tereptárgy kerül felhelyezésre, amelyekre vonatkozó szabályokat a bírók ismertetik a játékosokkal.

 

Játékosok tudnivalói

A játékosoknak saját sereget kell hozniuk, az egységek kártyáival, filccel/cerkával, kockákkal, mérőeszközökkel, jelzőkkel, roncs jelzőkkel, és sablonokkal, melyekre a játék során szükségük lesz, rendelkezniük kell. Ha egyéb nyomtatott sereglistával rendelkezel, vagy a sebesüléseket más módon jelölnéd, a bírók előzetes engedélyével teheted csak meg. Szükség lesz még ezen felül 2*2 nyomtatott sereglistára. Ezek egyikével regisztrálsz, a másikat pedig ellenfeled kérésére be kell mutatnod neki. Erre ajánljuk a Forwardkommander ( http://www.forwardkommander.com ) alkalmazást.

 

Sereg és Horda összeállítás

Bár a verseny a liga lezárásaként kerül megrendezésre, attól független rendezvény! A liga során összehozott bondok elvesznek! (sorry)

 

Zsoldosok megengedettek, míg azok megfelelnek minden egyéb rájuk vonatkozó szabálynak. A ligához kiadott különleges egységek azonban játszanak, de csak akkor, ha te is szeretnéd!!! Tehát lehet pl. „marinert” vagy „navigátort” hozni. Azonban csak az egyik fajtát, tehát nem lehet egy seregben a normál, és a ligás változata is a figurának! A liga „globális tényezői” játszanak, méghozzá az utolsó heti!

 

Festés, modellezés, helyettesítés és konverziók

Bár nagyon szeretnénk gyönyörűen elkészített seregeket látni a terepasztalon, úgy gondoljuk, hogy ez még a mai magyar viszonyok között nem megvalósítható. Ezért festetlen, illetve részben festett seregek is jelentkezhetnek.

 

A figurák helyettesítése „proxy” megengedett, amíg az ellenfeled részére nem megtévesztő! Hamisított figura nem megengedett!

 

Konverziók elfogadottak, míg azok tisztán jelképezik az adott PP figurát.

 

Szabályrendszer

A játékosok időre, svájci rendszerben játszanak. Törekszünk arra, hogy Frakció ne játszon ugyanolyan Frakció ellen, és a különböző klubok tagjai ne saját klubtársaikkal kerüljenek össze! Kétszer nem játszhatsz ugyanazzal az ellenféllel. Három meccs kerül megrendezésre. Ha páratlan a játékosok száma, egy játékos véletlenszerűen előnyerő lesz. Az előnyerő automatikusan egy győzelemmel indul. A következő körtől az utolsó helyezett az előnyerő (ugyanolyan eredmény esetén a bíró véletlenszerűen kiválasztja az előnyerő játékost), de mindenki csak egyszer lehet előnyerő pozícióban.

 

Meccs hossza és a „Halálóra”

A meccsekre sakkórát használunk! Az óra felállítás után indul, és csapatonként 60 perc áll rendelkezésre. Ha valamelyik csapat ideje elfogy a csapat veszített. Ha az egyik csapat ideje 5 perc alá csökken, ellenfele még befejezheti a saját körét. Azonban ha az ő ideje is eléri az 5 perces limitet a játék megáll, és tiebraker számítással lesz meghatározva a győztes.

 

A szervezők igyekeznek elegendő eszközt biztosítani a rendezvényre, de ha rendelkezel sakkórával kérlek hozz magaddal egyet!

 

Torna pontok és a torna állása

A meccsek a Liga szabályai alapján lesznek pontozva, és bele is számítanak a ligába!

 

Nyeremény

A versenyen díjazva lesz a Torna győztes, a második és a harmadik helyezett.

 

Bíráskodás

A verseny célja a szórakoztatás, nem a véres győzni akarás. A játékosoktól az udvarias és sportszerű játékot várjuk el! A versenyzőknek a bíró szavát mindenkor el kell fogadniuk.

 

Sárga lapos figyelmeztetés

Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki sportemberként viselkedik. Ha mégis valakit elkapna a versenyláz, és vétene a sportszerűség szabályai ellen, azt a bírók sárga lapos figyelmeztetésben részesíthetik. Minden sárga lap a TP 10%-nak megvonását vonja maga után. Harmadik figyelmeztetés után a játékos kizáratik a rendezvényről. „Bünti”-t lehet kapni például a sportszerűtlen megnyilvánulásokért, folytonos szabályvitákért, csalásért, időhúzásért, az ellenfelet nem tisztelő, vagy megfélemlítő viselkedésért. Ezen kívül a szabálytalan sereglistáért is adható „bünti”.

 

Küldetések

A küldetések mind előre beállított terepen játszódnak. A meccs előtt kockával dobnak a játékosok, amellyel eldöntik, hogy ki kezdi a felállítást, és a meccset is egyben. A dobás győztese dönt, hogy kezd, vagy másodszorra jön.

 

A küldetéseket a ligában már megszokott módon meg lehet nyerni az ellenfél vezérének megölésével, valamint a küldetésekben megadott feladat teljesítésével.

 

Küldetés 1 – Foglald el az oázist!

A csapatok a végkimerülés határán végre vízlelőhelyre bukkannak! Ám a forráshoz közeledve észreveszik, hogy nincsenek egyedül.

 

A pálya közepén helyezz el egy 5”-AoE-t. Ez sekély víznek minősül. Az oázist akkor kontrollálja egy játékos, ha a köre végén, a második játékos második körétől kezdődően, egy figurája talpkontaktban van az AoE-vel, és ellenfelének nincsen modellje 4”-re (within) az AoE-től. Ha egy játékos kontroll pontot ír az ellenfél serege kétségbeesve próbálja megszerezni a vízkészletet, ezért a rohamtávjához +3” bónuszt kap.

 

Győzelmi feltételek: Ha egy játékos 3 KP-t szerez megnyeri a játékot. A játékot az ellenséges vezérek kiiktatásával is meglehet nyerni.

 

Küldetés 2 –Sivatagi Vihar

A seregek sikeresen kihasználják a kontrollált fúrótornyokat. Ezek elpusztítása elsődleges feladattá vált az ellenség seregei számára.

 

A sarkaktól 16-16”-re helyezz el egy-egy objektívát. Minden objektíva szabály érvényes, de ezen kívül még a következők: Az a modell amelyik a saját deployához közelebb eső objektívával talpkontaktusban áll minden fegyverére megkapja az „automatikusan tüzet okoz” jelzőt. Ha egy objektíva elpusztul mindenki tőle 3”-re elszenved egy boostolatlan 14-es erejű „robbanás” sebzést. (blast damage)

 

 

Győzelmi feltételek: Ha egy játékos mindkét objektívája elpusztul, elveszti a játékot. A játékot az ellenséges vezér kiiktatásával is meglehet nyerni.

 

Küldetés 3 – Zakatol a vonat

A kitermelt nyersanyagot el kell juttatni az anyaországba! Erre a vasút a legalkalmasabb. A diverzáns akciókat pedig könnyedén megzavarhatja egy aprócska probléma, maga a szerelvény.

 

A játéktér közepén jelölj ki egy 2” vastag sávot. A sávot akkor kontrollálja egy játékos, ha a második játékos második körétől kezdődően a játékos köre végén csak a saját figurái állnak rajta. Ahhoz, hogy egy osztag kontrolláljon az osztag legalább egy tagjának a sávon kell állnia, és az osztag minden tagjának a vonaltól 4”-re kell állnia.

Minden kontroll fázis legelején dobj d6-al. 1-es dobás esetén jön a szerelvény! Minden modell (nincs kivétel, sem különleges szabály ami ezt megakadályozná!!!Az egymásra került figurákat a legkisebb zavar szabály szerint pakold arrébb!) ami a sávon állt a deploy irányába slammelődik d6”-et, és elszenved egy boostolatlan 16-os erejű mágikus sebzést.

 

Győzelmi feltételek: Ha egy játékos 3 KP-t szerez megnyeri a játékot. A játékot az ellenséges vezér kiiktatásával is meglehet nyerni.

 

ITT LEHET REGISZTRÁLNI:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0At34MDmnjirRdDc3VnhvVEtFdVkwckpZb0lnSFR4V0E&hl=en_US#gid=0

 

Várunk mindenkit a versenyre, JÓ JÁTÉKOT!

 

Wolfi&Márkó

 

LEAVE A REPLY