Amióta 2004-ben Konkordia /a Felhőváros,melyben a mágusok vezetői tanácsa székelt/ elpusztult,minden idők legnagyobb varázs összecsapásában,s az ősmágusok többsége odaveszett,kijelenthetjük a Horizont háborúk véget értek…!

…Vagy mégsem…

…Azóta 5 év telt el és új irányvonal jött létre; a fiatalokra bíztuk a cselekvést, okkal. A mi szemléletünk elavult, tisztelt magiszterek, s bebizonyosodott igazunk, hogy teret engedtünk az “ifjaknak”. Igaz az is, hogy sejtekbe kellett ehhez tömörülnünk egy időre, hogy bujkálva kellett cselekedni, de hathatós sikereket tudunk felmutatni és kezdünk levegőhöz jutni. Itt az ideje annak, hogy rendezzünk egy kis számadást az elmúlt 5 év eredményeiről, s hogy a további lehetőségeket és ötleteinket megvitassuk.    Nos az eddigi évek számunkra is fontos eseményei a következők:…

–Táncos magiszter /Virtuális Adeptus/–

.

 

 

A mi világunkhoz hasonlóan, az olyan szerepek a legizgalmasabbak, amik jelentős mértékben különböznek tőlünk, mégis alapvető hitünket és vágyainkat tükrözik. A Mágus: A Felemelkedés-ben minden játékos egy olyan varázshasználót játszik, aki szavaival és tetteivel képes meghajlítani a valóságot. Ez a képzeletbeli világ nem sokban különbözik attól, amiben mi élünk, de a játékosok azon ritka emberek szerepét öltik magukra, akik az egyszerű emberek számára felfoghatatlan tudás birtokában képesek megváltoztatni a világot (és önmagukat).

 

Az Ébredés

Annak ellenére, hogy mennyi ember tanulmányozza éveken át a világegyetem misztikus titkait, csak ritka keveseknek nyílik fel a szeme és ébred rá egyéni igazságukra. Egyetlen formula vagy ösvény sem parancsol az Ébredésnek; ez a tudatosság válogatás nélkül ott üti fel a fejét ahol akarja. A mágus ráébred arra, hogy olyan képességgel áldották meg,amellyel a kezébe veheti sorsát,és a feje tetejére állíthatja a világot akarata és magányos gyakorlás segítségével.

Az Ébredés jöhet hirtelen, de fokozatosan is. Némely mágus egy napon csak úgy “föleszmél”, új felismerés zökkenti ki a megszokott életéből valamilyen megrázó élmény hatására – bár olykor ez utóbbira nincs is szükség. Mások lassabban tapasztalják meg éberségük növekedését, rögös úton, sejtésektől és megérzésektől vezérelve jutnak el a későbbi megvilágosodáshoz. De bármelyik utat járják be, az illető előtt egy szélesebb világ tárul fel. Ha egyszer felébredsz, nincs visszaút!

 

Meghirdetek egy Mágus: A Felemelkedés /oWoD rendszerű/ krónikát 3-5 fő részére,azoknak akik szeretnének egy olyan urban fantasy környezetben játszani,amelyet ezen játék képvisel.

 

A játékosok olyan mágusokat elevenítenek meg, akik képesek alakítani a statikus valóságot. Amennyiben nem ismered ezt a játékot, az sem okoz problémát, mert a meghirdetett első alkalommal , az időnket karakteralkotásra fogjuk szánni.

„…s ha a dimenzionális együtthatókat megtekintjük ezen a diagramon, akkor önök is láthatják, amennyiben az időintervallumban elhelyezett réseket kitöltve a megfelelő eseményt katalizáljuk, olyan addíció keletkezhet, mely alapjaiban változtatja meg a jövő eseményláncait, így elkerülhetünk számos nem kívánatos konfliktust, s míg a Horizonton túlról jövő ellenségeink kisakkozzák, hogy is léphetnék át az általunk gerjesztett reakciókat, addig mi újra megtehetjük az eddig elhangzott lépéseket, ezáltal a végtelenbe tolva még a lehetőségét is annak, hogy ide bármikor is betehessék a csápjaikat,vagy akármilyüket.”

-Táncos magiszter / Virtuális Adeptus / –

„Miért nem mondod ki egyenesen, hogy amíg te ideát kergetőzöl a Technokráciával, addig mi a többiekkel menjünk át az Umbrába és rúgjunk seggbe néhány szellemet!?”

-El Diablo magiszter / Álomszóló / –

„Néha elgondolkozom azon: miért is én tartom ezeket a megbeszéléseket, és miért nem te Publo?”

-Táncos magiszter /Virtuális Adeptus / –

 

Mesélő: Gróf Gyula
Jelentkezni lehet: gyugyo76@hotamil.hu

 

 

LEAVE A REPLY