Rohadt egy éjszaka

…Folyamatosan sikítanak a szirénák és mindenki, az Óbudai Barátság Szabadidőparkban történt mészárlásról beszél. Média, mentők, rendőrség, még a különleges egységet is bevetették, nem hiába. Állítólag, valami orosz testvérpáré a hely, akiket betámadott a szír maffia, egy fegyveres csoportja. Óriási a káosz, száguldó rohamkocsik, sikítozó emberek, folyamatos lövöldözés és temérdek sok vér, és vér, és még több vér. Az áldozatok számát a helyszínről tudósító Joseph, száz és kétszáz fő közé teszi.

A hírekben látni lehetett ahogy még a “Budapest by Night TV”-s helikopterére is rálőttek, és hajszál híja volt, hogy a közvetítők épp bőrrel megúszták…

 

Hol van a hatalom?

Lehúztam már pár évtizedet ebben a kibaszott városban, de amióta az öreg elment egyre nagyobb a káosz, a zűrzavar, és az őrület. Minden este idegen vámpírok bukkannak fel, hogy felprédálják az utcákat, hogy a régi üres és haszontalan ellentéteiknek pontot tegyenek a végére. Mindezt pedig az utcákon. Ezek a vámpírok senkit és semmit sem tisztelnek, de érthető is, hiszen nem is állják az útjukat. Senki nem állja az útjukat azok közül, akik megtehetnék. Hihetetlen a káosz, és az öregek csak a seggükön ülnek.

Lankfirnin állítólag személyesen hallgatta ki az Zabotin testvéreket, hogy mi volt ez az őrület a szórakozóhelyükön, de olyan hülye és átlátszó érveket mondtak, hogy még megölni sem volt kedve őket. Erre tessék. Alig egy éjszakával később ismét balhé van a városban. Persze most nem olyan hatalmas és látványos, mint az előző esti, de a két oroszoknak megint köze van hozzá.

 

Tejfogú kölkök tombolása

… Késő este érkeztek a különös vendégek a Mátyás pince különtermébe, de nem nagyon pazarolták az idejüket beszélgetésre.

A herceg egykori Halálosztaga, a vérfarkas vadászok krémje, a hadi kotéria ami megmaradt az öreg után, összekapott. Konkrétan egymás torkának estek.

Hogy pontosan mi történt azt nem tudom, de annyi biztos, hogy a benti berendezés megsínylette. Öt vámpír érkezett, valami rövid szóváltás volt és eldördült egy pofon is. Hm… ez is érdekes, mert bement a kölyök képű ravnos gyerek a Tamás, a két orosz ventrue, a Zabotin tetvérek, és valamivel később a torreador celeb is, a Budapest by Night sztárbemondója, Joseph. Persze ott volt még a mindig láthatatlan nosferatu, Trasy is. Viszont a csetepaté után csak az ideges Zabotin Evgenij hagyta el a terepet, illetve a nosferatu. Később pedig Joseph és a másik orosz is lelépett, de a kölyök nem jött ki. Lehet, hogy ezek a hülyék kinyírták a kölyköt? A Trükkösnek becézett ravnos gyereket?

Hu! Akkor az komoly hiba lenne, de még milyen komoly hiba…

 

 

.

LEAVE A REPLY