Október 13.-án , illetve október 27.-én a Cantina Klubban sikeresen lezajlott a Alien Starpoint Episode I – Platoon modul.

A húsz játékos mindegyike, roppant érdekes karaktereket indított, akik között épp úgy megtalálható volt a szociálisan érzékeny zöldfülű tengerészgyalogos , mint a maffia főnök elkényeztetett ( Ki, ha Én nem? ) gyermeke. Persze rajtuk kivűl is szép számmal akadtak, akik az ötletelésben nem szenvedtek hiányt és akikről biztosan állíthatom, hogy karaktereikkel elloptak nehány évet a mesélők életéből, de ha ez így valójában teljesen nem is igaz, az mindenképpen találó ha azt írom, hogy sikerült megajándékozniuk nehány ősz hajszállal a mesélőiket.

 

.

 

” A karaktereket amikor először megláttuk, nem hittünk a szemünknek, hogy majdnem mindenki zsenivel

akar tengerészgyalogosnak állni. Aztán vettünk egy jó nagy levegőt és az általunk megszemélyesitett őrmesterekre bíztuk a dolgot. Mert

tudni kell róluk, hogy ők még a sz@rból is tudnak várat építeni! 😉 ”

 

Az “Episode I” maga három részre tagolódott a nap folyamán.

 

Az első rész a karakterek Starpointra érkezéséről és magáról a “katonai diktatúrán belüli” sorozásról szólt, valamint itt ismerkedhettek meg a világgal és annak a rendszeren belüli szerepéről. Miután lezajlott a sorozás nehány süti, tea, kávé és cigi kíséretében, valamint a karakterek aláírták a vaskos vagy éppen vékony nyomtatványokat, szinte azonnal megismerkedhettek az őrmestereikkel, akik már nagyon de nagyon várták, hogy az újjoncaikat megfelelő formára gyúrhassák a katonai gépezet számára.

 

A második rész maga a kiképzésről szólt, ahol megtanulhatták a karakterek, hogy “Ki” is és “Mi”is a katonák Istene, hogy nem beszélünk vissza az Őrmesternek vagy ha még is van valami közlendőnk, azt megelőzi egy Uram! és ezzel is fejezzük be az esetleges mondandónkat. Ezenkívül a karakterek azzal is tisztába kerültek, hogy egy zsír új bakancs feltöri a lábat,hogy a futás erősíti a testet, az Őrmesterük pedig a lelket.

Szóval tényleg kemény volt!

Mi Mesélők roppantul élveztük, és szerintem a játékosok is, talán egy nehány arc kivételével, akiknek valahogy a kiképzés alatt sikerült az őrmesterek kedvenceivé válniuk és akiktől némi plussz figyelmet kaptak emiatt. A második etap vége felé jött a jól megérdemelt

kimenő, ahol néhányan olyan dologba futottak bele, ami tovább színesítette a második rész, amúgy is feledhetetlen élményeit.

 

Aztán egy kis szünet után jött a harmadik rész, ahol a karakterek bizonyíthatták, hogy nem hiába kapták meg a tengerészgyalogos jelzőt. A C ” Charlie ” szakasz a katonai parancs értelmében elindult a föld felé, hogy leteszteljenek ott, egy új kisérleti vírusbombát az idegenek ellen.

Persze nem csak ők mentek, hanem az egész E “Easy” század , Marcus Cohen Őrnagy irányítása alatt. Maguk a karakterek megnyerték a szakasz irányítására Hester “seggfej” hadnagyot, aki már a kiképzés ideje alatt annyira megutáltatta magát a karakterekkel, hogy bátran állíthatom , többen pályáztak a levadászására, mint amennyien nem.

A C az az a Charlie szakasznak egyszerű volt a feladata. Leszállnak, megtisztítják a repteret, ahol rögtön kialakítanak egy megerősített bázist az egyik rajjal. A többi elindul a város ( New Rockford ) felé, majd ezek után a kettes raj elindul a közeli bányába, hogy azt felderítse, a hármas a szomszédos városba egy APC birtokában akiknek szintén a felderítés volt az elsődleges feladatuk, a négyes pedig magába New Rockfordba Hester hadnagy vezetésével, hogy felkutassa a boly központját és ott felrobbantsa a bombát.

Hát mondanom sem kell, de az újjonc tengerészgyalogosok sikerrel jártak!

Azonban itt a történet korántsem ért véget, hiszen a kivonási pont elbukott, és emiatt a karaktereknek a város főterén kellett egyesíteni az erejüket, hogy megvárják a segítséget.

 

” Fogyóban lévő lőszer, könnyebben és komolyabban sérültek tarkítják New Rokford főterét. Egy újabb egység a Bravók, a felderítő raj érkezik dél felől egy T-Rex társaságában. A gépezet hathatós segítségével könnyedén utatvágnak a többiek felé. Azonban őket is körbe vesszi a fekete áradat, és könnyedén zárják el az idegenek a visszavonulási utat. A Tengerészgyalogosok azonban úgy gondolják, ha meg kell halni, hát az együtt fogják tenni a többiekkel. A tartalék tárak maradéka kerül a fegyverekbe, miközben Anthony Saunders tizedes az egység új parancsnoka kiabálva osztja embereinek a parancsokat.

– Uram mi a helyzet? Mikor lesz itt a segítség? – halotta a rádióban valamelyik katonája hangját, azonban nem ismerte fel az őrült hangzavarban.

– Tartsanak ki! Cohen őrmester, hamarosan itt lesz az alfákkal! – válaszolta és közben arra gondolt, hogy ez tényleg így is legyen, mert már nem sokáig tudják feltartani a dögöket.

Az egyik újonc, bizonyos Jerome Batista, egy kőhalmaz tetejéről osztotta a gyorsan száguldó halált a dögökbe. Már az sem érdekelte, hogy pár másodpercre semmit nem lő ki fegyveréből, csupán különböző nyelveken, eltorzult arccal káromkodott, és katogtatta az üres fegyverét.

– Bekattant! – gondolta tűzérpárja, majd a kezében szorongatott smartgunnal és az utolsó töltényivel megtisztította a kőhalmaz tetejét.

– Batista! Te hülye állat! Tudod, hogy most rohadt büszke lenne rád az Őrmesterünk, ha látna? Te még egy üres fegyverrel is visszatartod az ellenséget! Adjál nekik! -mosolyodott el a nagydarab támogató bajtársára.

Máshol sem volt jobb a helyzet, mindenki tudta és felfogta, hogy hamarosan itt a vége.

 

Aztán……”

 

Mi a folytatás?

2013. 11. 17. – én a Cantina klubban kiderül, ugyanis akkor lesz az Episode II modul lemesélve. Abban az esetben ha érdekel a dolog, sőt kedvet kaptál játszani, kérlek jelezd felénk az alienuscmc@gmail.com címen. Semmi mást nem kell tenned, csak a polgári nevedet elküldeni. A továbbiakról válasz e-mailben fogunk mindenkit értesíteni. Mivel eléggé korlátozottak a betöltendő üres helyek, ezért jelentkezési sorrendben fogjuk azt feltölteni!

 

Alpha Day:

Sikerül a Veteránoknak kimenekíteni az “újoncokat”?

Kiderül, hogy Hester “seggfej” hadnagyra, hogyan esett egy APC?

A vírusbomba kifejtette e a hatását?

Most akkor, hogyan tovább?

 

Illetve ami minket érdekel:

 

TE OTT LESZEL?

LEAVE A REPLY