„…A háború rengeteg sérülést okoz, amik palettája elég –sokak szerint túl- széles. Az ember elvesztheti az egyik körmét, de ugyanakkor a fél karját is, kaphat pillanatnyi sokkot egy aranyos kutyakölyök tetemétől, de élete végéig lehetnek rémálmai a mellette elesett bajtársai sikolyai miatt..

A katonák hamar rájönnek a módjára, hogyan szabaduljanak meg az őket belülről emésztő feszültségtől. Vannak, akik az italhoz nyúlnak, bordélyházakba járnak, verekednek, avagy fogadnak a verekedőkre, addig mások sokkal higgadtabban töltik szabadidejüket, szerencse játszanak. A játék tárgya lehet a „Vajon Johnny részegen, bekötött szemmel is megtudja-e különböztetni Elvirát Bobbytól” egészen a patkányversenyekig, de az igazi, vaskos fogadások a kártyaasztalok körül köttetnek.

 

.

Erre a katonai vezetés is hamar rájött, és vegyítette a kellemest a hasznossal: Minden katona kap egy pakli kártyát, ami lapjaira azoknak a rohadékoknak az arcát nyomtatják, akiket a katonának az aktuális politikai helyzettől függően bármikor fel kell ismernie: háborús bűnösök, az ellenfél politikai elitje, bukott politikai vezetők. Így a srácok jóformán bárhol tudnak szórakozni, de sec perc alatt felismerik majd a káró hetest díszítő, Dead Stone-i mészárosként elhíresült dezertőr rohadékot, Joe Crush századost.”

 

A Crusader-század raktár-körletében szinte maguktól kezdtek töltődni a generátorok, akkora volt a feszültség a levegőben. Jim Marshall irodája és a körlet többi része között tisztán láthatóan kikopott a padló, ahogy a százados időről időre kiviharzott, hogy megkérdezze, van-e valami hír McNamaráékról. Az őrmesterek is szorgos hangyákként rótták a raktár padlóján felhalmozódott katonák és holmijaik közt kialakult folyosókat, ők is kérdezgették az embereiket, hallottak-e valamit, akármit.

A hadnagy ugyanis néhány hete beviharzott a körletbe, maga mellé gyűjtött néhány önkéntest, aláíratott velük valami nyilatkozatot, majd a csapattal beszállt egy ismeretlen azonosítójú dropshipbe, majd eltűnt az űr sötétjében.

Mostanra a századból már mindenkinek egyértelmű, hogy a Duncan McNamara hadnagy által vezetett titkos küldetés sikere esszenciális lehet az érezhetően nemsokára kitörő Weyland-ICC konfliktusban. Néhány, hasonló hangulatban eltelt nap után hangosan vágódik ki Marshall százados ajtaja, majd Jim erőteljes hangján elbőgi magát.

– OMEGA SZAKASZ!

Ahogy a maroknyi katona mozgolódni kezd, a század többi része féltékenységgel vegyes lemondással tekint a szakasz után. Már tudják, hogy megint az elit, a különleges csapatot vetik be, nekik pedig marad a favágó-meló. Ahogy az Omega Marshall közelébe ér, már azonnal kapják is az –izgatott(?)- parancsot:

– Fél órán belül mindenki legyen az eligazítóban! Aki részeg, pofozzák addig, amíg ki nem józanodik, aki alszik, öntsék föl! Szükségem lesz a teljes figyelmükre! Gyerünk, indulás!

– Uram, megtudhatjuk, miről van szó? –szólt egy halk hang valahonnan a szakasz közepéből.

– Pókerezünk egyet. –válaszolt a százados száraz hangon, és az egyik közeli ládára vetette mostanában kiadott kártyapakli lapjait. A Tizes, a Jumbó, a Dáma, a Király és az Ász, mind a pikksorból.

– Kalózvadászat, csodás. –szinte egyszerre hangzott a szakasz szájából a mondat. Ez nem azt jelenti, hogy beszari katonák lennének, csak a pikkféle royal flös a legrettegettebb kalózvezérek arcát viselte, azok pedig nem tegnap kezdték a szakmát. Az Omegát a százados szavai rázták vissza a valóságba.

– Mire várnak? Iiindulás!

 

 

Verseny részletei:

Időpont:

2012.03.17. 12:00-20:00-ig.

Nevezési díj:

600 forint/fő; Cantina klubtagoknak 300 forint/fő.

Nevezési feltétel:

Aki szeretne jönni, azt kérjük, hogy emailben jelentkezzen előre az alienszerepjatek@gmail.com címre.

Jelentkezési határidő:

2012.03.14.

LEAVE A REPLY