A Téboly Árnyéka

Pyarron szerint 3691 telén Rowon, a Hatodik Fekete Hadúr városa elesett, a III. Zorkast od’Lantec herceg és udvara elmenekült Tanuriába, a Fellegvár a Maremita Lovagrend kezére került, Airun al Marem bevonult az üres trónterembe, ám a Fekete Lobogót nem lelte meg. Ám az élet nem áll meg. Sőt, csak most kezdődik újra. A romos, szétvert, kiégett, kiéheztetett Rowonnak új életet kell kezdenie, el kell temetnie holtait, újra kell építeni házait, újra kell értelmeznie magát, hiszen immár nem egy Fekete Hadúr városa, és népe nem hódító háborúra készül, hanem egy számkivetett egyházi lovagrend egyetlen reménysége a túlélésre. Új helyzet ez a sabardoknak, Zyrkal és Tharr híveinek, Toronnak, a Kereskedők Ligájának, Alidaxnak és persze magának a Maremita Lovagrendnek is. Sok idejük azonban nincs, mert felharsannak a harcba hívó kürtök, és tizennyolc mágikus selyem bomlik ki a Quiron-tenger környékén – kitör 3962-ben a Tizennegyedik Zászlóháború. Mindenki meglepetésére azonban Zorkast herceg nem indul azonnal Rowon visszafoglalására, így feszült patthelyzet alakul ki. És míg a Vörös és Fekete Hadurak egymás elleni hadmozdulatai zajlanak, és a Maremiták várják déli erősítésüket, Rowon alvilágában, az éjszakában, a kazamatákban, csapszékekben, bordélyokban és kockaházakban megindul az öldöklő pozícióharc Rowon újraosztásáért. Az Árvák, a Kobrák, a Kereskedők Ligája, Tharr és Zyrkal hívei, szekták, kultuszok, titkos okkult és arkán társaságok, áfium-szövetségek küzdenek egymással és egymás ellen. A helyzet akkor válik kritikussá, mikor Rowonban utcai lázongások törnek ki, és feltűnik egy misztikus alak, egy ködszerű árnyék, akinek a lába nyomában őrület és téboly jár.

A Toroni Birodalom, az Északi Szövetség, a kényszerű száműzetésben lévő Rowoni Hercegség és a Maremita Lovagrend egyaránt újra parancsokkal látja el ügynökeit, és újra Rowonba küldi őket, hogy szolgáljanak és nyomozzanak. A Maremiták nem engedhetik meg, hogy Rowont lázongások és téboly ragadja ki a kezükből, és az eseményekben Zorkast herceg kezét látják. Rowon kényszerűen elmenekült ügynökeit is érdekli a dolog, hiszen akár a hasznukra is fordíthatnák – de talán valami sötét és ősi dolog van az események hátterében, ami még inkább érdekelheti Zorkast herceget. Toron már így is sokat vesztett Rowonban, azt viszont, hogy a lázongás nyomán következő megtorlásokban még több kapcsolattartója, ügynöke és Tharr-papja vesszen oda, nem engedheti meg. Azt pedig főleg nem, hogy érdekszférájában ismeretlen mágia és rettegés uralkodjon. Az Északi Szövetséget főként a finom hatalmi egyensúly érdekli, mert nekik több tervük van Rowonnal, mint hogy egyszerűen veszni hagyják a téboly hullámaiban, de lépniük kell a titkos társaságok játszmájában is, mert a szálak messzebbre is vezethetnek. Így visszahívják a frontokról a hadakban szolgáló ügynököket, a háborútól távol lévőket pedig erős kísérettel látják el, és újra megkezdődik a harc az árnyékokban Rowonért.

.

A karaktereket 3. szintűre kell elkészíteni az eddigi karakteralkotási szabályok figyelembe vételével. Azok a játékosok, akik a korábbi versenyeken részt vettek, versenyeként +5 KAP-ot kapnak. Ha a karakterük is azonos, akkor további +5 KAP versenyenként – vagyis ha például valaki mindkét korábbi versenyen ugyanazzal a karakterrel volt, amit most is hozna, akkor +20 KAP jár neki. A Sötét Mosoly II – Varjú és Farkas és a Sötét Mosoly III – A Téboly Árnyéka modulok között 35 ynevi hónap telik el, így az utazást és egyéb elfoglaltságokat is levonva 30 holdhónapnyi idejük van a karaktereknek tanulni. (Figyelem, az ynevi év 31 hónap!)

 

Minden játékosnak el kell döntenie, hogy karaktere részt vesz-e a Zászlóháború kezdeti összecsapásaiban, vagy kimarad belőlük. Azok, akik részt vettek, legyenek toroni, erv, dwoon vagy tiadlani katonák uralkodójuk zászlaja alatt, zsoldosok, szerencsekatonák vagy nemesi testőrök egy hadúr mellett, kapnak 2 HM-et és 1 arannyi hadizsákmányt, viszont veszítenek 2 Fp-t, és a 30 hónapból csak 10 áll rendelkezésükre tanulni. Azok, akik kimaradnak a harcokból, és más módon töltik idejüket, szabadabban gazdálkodnak az idejükkel és erejükkel – ők 5 KAP-ot kapnak, és mind a 30 hónapot felhasználhatják.

 

Jelentkezéseket és a versennyel kapcsolatos kérdéseket az alábbi email címen várjuk:

info@cantinaklub.com

 

Nevezési díj:

900 forint/fő Cantina klubtagságival rendelkezők számára 600 forint/fő

 

Időpont:

Július 28. szombat 12:00

 

Helyszín:

Cantina klub (Budapest 7. kerület Alsó erdősor utca 3.)

 

Jelentkezési határidő:

2012.07.25. (Szerda)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Várjuk szeretettel a jelentkezéseteket és esetleges kérdéseiteket!

 

LEAVE A REPLY