Rohadt egy város ez, én mondom neked!

Amióta az öreg meghalt – ha egyáltalán lehetséges ez – mindenhol elszabadult a pokol. Olyan, mintha századokig visszatartott, éhes ölebeket eresztettek volna egymásra. Kis híján az egész k…va város lángokban áll. És, hogy kik miatt? Inkább az a kérdés, hogy ki miatt nem?

Az öreget a saját falncos Gödöllői palotájában érte a pusztulás, ami nem csak a menedékét, de a várost is szétrobbantotta. A megmaradtak pedig, agyatlan állatok módjára egymásnak estek. Persze a főnökkel együtt ment a levesbe az öregek többsége is a nosferatu, ventrue, torreador, malkavita primo… mind megdöglöttek… érted? Mind! A rohadt várost pedig ellepte valami vámpír pestis, ami minket is kicsinál.

Nem semmi mi? És ez még csak a kezdet…

.

Dumálnak róla, hogy furcsa felszereléssel, rohadt halandók glaszálnak Budapest utcáin, hogy gyenge vámpírokat kapjanak el. Közben az alvilágot uraló, orosz és szír maffia között öldöklő háború robbant ki, és a Sabbat is itt ólálkodik a rohadt környéken. És mit csinálnak a megmaradt öregek? Hát ku….ra egymás torkának esnek.

Ha azt kérdezed, hogy ki most a főnök, az a válaszom, hogy fogalmam sincs. Viszont ami biztos, hogy kerüld el a Széchenyi könyvtárat és környékét, ha csak nem Lankfirninék hívnak oda. Tudod, ő a helyi tremere bas…szájba. Állítólag négyszáz éve küldte át Bécs, hogy figyeljen oda, meg udvar-mesterkedjen, de hogy ebből mi igaz, azt nem tudom. Egyébként a híd túloldalán, már más az úr. Vannak olyan területei Kőbányának és környékének, ahol ha nem egyértelmű számodra, hogy a Mór az új hercege a városnak, akkor hamar elásnak… vagy rosszabb. A Mór, ahogy mindenki nevezi, az egykori brujah primogén, akkora udvartartást tart fent, hogy más valódi hercegek pincsik ahhoz képest, de mégsem ural mindent és mindenkit, csak azt hiszi…

És akkor még nem beszélünk a Szetitákról, Asszamitákról, a szigeten kóborló Farkasokról, és az összes többi szarságról. Szóval annyit mondok neked öregem, ha lehetne, én lennék az első aki húz innen a francba, csak hát lövésem sincs, hogy merre menjek. Meg állítólag nem is mehetünk, mert mindenkit kinyírnak, vagy visszaküldenek, aki manapság Budapestről érkezik. Úgyhogy megszívtam, megszívtuk! De ne aggódj! A végső halál mindentől megszabadít, talán még ettől a rohadt várostól is…

– Fedrude az aljas, gangrel

 

A Budapest kampány:

Budapest az erőszak, káosz, és totális zűrzavar városa. Egy hely, aminek nagy hatalmú urának halálával, több tucatnyi vértestvér ébredt rá arra, hogy az elmúlt évtizedekben, évszázadokban, nem saját akaratuk szerint, hanem az egykori herceg befolyása szerint cselekedtek.

Ebben az elborult hangulatban talál ismét egymásra, egy különleges csapat, akik egy Hadi kotéria tagjaiból állnak. Olyan vámpírok, akik hivatásos gyilkosai voltak a hercegnek és az ő megbízásából, Vérfarkasokra vadásztak… vagyis jobban mondva, rajtuk keresztül gyilkolt a herceg vérfarkasokat. A mese, ennek a kotériának a történetéről fog szólni.

A játékban az alapkönyvben szereplő kamarillás és független klánok bármelyikében lehet gondolkodni.

 

LEAVE A REPLY