Tisztelt Hölgyek és Urak!

Elérkezett az idő, hogy Budapest is felkerüljön az M2E versenyt rendezett metropoliszok listájára. Csapjunk is bele!

I. Budafaux Open

Időpont:

2013. 11. 30. szombat

.

Helyszín:

Cantina Klub

 

Malifaux-szabályok:

M2E – wave2-es modellek az aktuálisan legfrissebb béta változatuk szerint hozhatók

 

Nevezési díj:

1000 pénz (+ napijegy a helyszínen, aki nem bérletes)

 

Jelentkezés:

Mivel szeretnénk a versenyt a lehető legkiszámíthatóbbá tenni a játékosok számát illetően (a hely és a tereptárgyak száma is véges), így a nevezési díjat ELŐRE kéretik becsengetni az érdeklődőknek. Ezt megtehetitek a Cantinában a pultnál Gerinél, vagy átutalással küldhetitek direktben nekem (Csontos Péter 10300002-10290971-49010018 megjegyzésbe írjátok bele a nevező(k) nevét és hogy Malifaux).

 

A hely és a tereptárgyak mennyiségéből adódóan első körben 12 főben maximáljuk a részvételt. A helyeket jelentkezési sorrenben (ejtsd: aki befizette az ezrest) töltjük fel. Amennyiben túljelentkezés van, akkor megpróbálunk valamit kitalálni, de biztosat csak az első 12-nek tudunk ígérni. Szóval ne hagyjátok az utolsó pillanatra.

 

Lebonyolítás:

3 fordulós, egynapos verseny 35, 40 és 45 pontos csatákkal, előre rögzített stratégiával és standard deploymenttel (sémákra rendesen húzni kell majd minden meccsen). A játékosok mindhárom csata során ugyanazzal a frakcióval kell játsszanak.

 

9:45 gyülekező, akklimatizáció, sírás a többi frakció tápságáról

10:15 első forduló (35 pont – Turf War)

12:00 ebédszünet

12:45 második forduló (40 pont – Reconnoiter)

14:45 kávészünet

15:00 harmadik forduló (45 pont – Reckoning)

17:15 eredményhirdetés, örülés, sírás a többi frakció tápságáról

 

A sorrendet a következő rangsorolási tényezők alapján határozzuk meg:

1. tornapontok száma (győzelem 2, döntetlen 1, vereség 0)

2. vállalt korlátozó tényezők száma

3. VP-különbség

4. több szerzett VP

5. kártyahúzás – magasabb lap nyer

 

A második pont magyarázatra szorul. A verseny annyiban tér el a megszokott lebonyolítástól, hogy minden játékos dönthet bármelyik meccsén úgy, hogy önkorlátozással él. Ennek két formája lehet: az egyik, hogy csapatösszeállításnál úgy dönt, nem hoz mestert és henchman vezeti a csapatát (uccsó meccsen kötelező a mester); a másik pedig az, hogy egyáltalán nem választ upgrade-et a csapatának. Mindkét korlátozás egyenértékű és darabja egy KP-t (korlátozó pont) ér a sorrend megállapításánál. Tehát ez egy abszolút nem kötelező elem, csak a fűszer miatt került a szabályokba. Ja, és a döntés a csapatválasztási procedúra része, és mint ilyen, titkos az ellenfél előtt mindaddig, míg mindkét oldal nem teríti a lapjait.

 

Figurák, proxyk:

A figurákat nem kötelező kifesteni, de a festett baba szebb, mint a fémszínű. Összeállítani viszont mindent össze kell. Alternatív, nem Wyrd modellekkel lehet játszani, de igyekezzünk a hivatalos szortimentből sereget építeni.

 

Nyeremény:

A nevezési díjakat teljes egészében a díjazásra fordítjuk 50-30-20% arányban felosztva az első-második-harmadik helyezett között. AFőnixcsarnok jóvoltából azonban az összeg kap egy csinos szorzót is, így a levásárolható utalványok értéke összesen bőven több lesz, mint az összekalapozott nevezési díjak.

 

És ez még nem minden! A Főnixcsarnok további két különdíjat is felajánlott: egyet random sorsolunk ki a pódiumot nem elérő résztvevők között, a másik pedig titok, hogy mi alapján lesz odaítélve.

 

Sportszerűség:

Ne köpd a szotyit a földre!

 

Kérdések:

Itt kommentben, vagy még jobb a Facebook csoportunkban megtenni, ha vannak.

 

Ajánlott bejegyzések:

Recharge

Machinations Liga 2013 – 1. Szezon – Umbra

Steel Phalanx, első benyomások

SHARE
Previous articleCantina kupa!
Next articleÜnnepek alatt ZÁRVA!

LEAVE A REPLY