” Az éjszaka magába nyelte az egykor csodálatos Új világot. A valaha volt virágzó városai mára már üszkös hamukupacok lettek, amik fölött torzsalkodó, híg vérű sabbat falkák viaskodnak. Nincs már törvény és rend e csodálatos kontinens városaiban, nincs már józanság, csak a mocsok, amit ez a szentségtelen szekta magából a világra okád. Itt van hát az ideje, hogy egy bátor Vértestvér zászlót bontson, és megindítsa a hadjáratot amire mindenki oly régóta vár már. Gyűljetek hát Lady Lucinde a fenséges Ítélethozó zászlaja alá, és tartsatok arkhónjaival a csatába.


A csatába hol győzelemre visszük a Kamarilla ügyét, hol visszaállítjuk a Hagyományok erejét, hol szétkergetjük a bestia uralta retardáltak falkáit! Jöjjetek hát, csatlakozzatok hozzánk szent harcunkban!”


– Aquitániai Lázár atya, malkavita látnok

 

Nagyon sok szeretettel várunk minden kedves régi és új Vampire the Masquerade játékost, a július 12-én megrendezésre kerülő Cantinás Vampire szerepjáték versenyünkre. A cél, hogy jó hangulatban 5 különböző kotéria szálljon harcba a Szabbat uralta El Passo városáért. Alapvetően mind egyéni, mind pedig csapatok jelentkezését várjuk, hogy a lehetséges 5 darab Arkhón alá rendeződve, hadi-felderítő-gazdasági-bűnöző és sok más egyéb stílusú kotériaként megvívják a harcot a városért.

 

.

A versenyben a legjobban összetett és legsikeresebb kotériát, illetve a legjobban kitalált és legjobb szerepjátékot mutató játékost és játékosokat fogjuk jutalmazni.

 

A verseny nem csak az egyes játékosok és csapatok, de maguk a vámpír kotériák között is zajlani fog, hiszen EL Passo elfoglalásánál mindenki a másikra, és saját magára is utalva lesz, így minél jobban teljesít egy csoport annál nagyobb dicsőséget szerez magának.

 

A játék osztott világban fog zajlani, aminek lényege, hogy a mesélők minden harmadik órában összeülnek, és egyeztetik, hogy mi történt, mit csináltak a kotréiák és ez miben változtatja a többiek játékát, így érdemes lesz nem csak a modullal, de a többi játékos csapattal is foglalkozni.

 

 

Történet:

A jelenkorban játszódó történet egy Kamarillás offenzíváról szól, amit az előkelő ítélethozó Lady Lucinde arkhónjai fognak levezetni. A játékosok karakterei ezen arkhónok alá rendelt, vagy önként jelentkezett vámpírok lesznek, akiknek feladata és célja, a Texas állambéli El Paso városának felszabadítása. Ez a több százezres lélekszámú település kulcsfontosságú a Kamarilla számára, és a várost jelenleg közel száz szabbatos tartja a karmai között. A játék 9 órán át fog tartani, melynek minden 3 órája egy teljes nap eseményeit öleli fel.

 

Jelentkezés:

A versenyre előre kidolgozott karakterekkel, teljes névvel, maximum fél oldalas háttértörténettel, és a választott Arkhón nevével lehet jelentkezni július 10-ig (csütörtök) az info@cantinaklub.com e-mail címen.

 

Nevezési díj:

Július 10-ig (a Cantina klubban befizetve) 1 200 forint, a verseny napján a helyszínen pedig 1 400 forint/fő. Amennyiben valaki rendelkezik július havi Cantina klubtagságival, annak elővételben csak 800 forint, a versenyen pedig 1 000 forint.

 

Időpont:

2014.07.12.

Érkezés 11:30-tol

Játék kezdete 12:00-tol 21:00-ig

 

Karaktergenerálás:

– A Vampire the Masquerade alapkönyvben található karaktergenerálás alapján kell karaktert készíteni, szigorúan csak Kamarillás klánok közül választva (esetleg még függetlennel, amit külön kell egyeztetni), és az alapkönyvben szereplő 15 szabadon elkölthető pont helyet, 35 pontot lehet elkölteni.

 

– Csak hátrányért cserébe lehet előnyt venni, és nem lehet több előny hátrány pontja a karakternek mint 7.

 

FONTOS:

A versenyen az általunk használt házi szabályok szerint fogunk játszani, amit az alábbi oldalon lehet megtalálni

https://sites.google.com/site/nightamsterdam/paravan-moegoett/gyik-es-haziszabalyok

 

A játékkal kapcsolatos bármilyen kérdéssel az info@cantinaklub.com -on, vagy az esemény Facebook csoportja alatt keressetek minket.

 

Választható Arkhónok:

 

Talos gyermeke Alex (A Kárpátok Vadásza)

Klán: Gangrel

Kor: 200→250 körül

Generáció: 8

Természet: Túlélő; Viselkedés: Bíró

Előny: Additional discipline; Hátrány: Fresh recruit, Blood bound, Infamous sire, Obvious predator, Glowing eyes.

Diszciplína: Protean, Fortitude, Celerity, Obfuscate, Animalism.

 

 

Angelica Bryar, arkhón

Klán: Malkavita

Generáció: 8

Kor: ki emlékszik már arra? Megközelítőleg 400

Természet, Viselkedés: Zsarnok, Cinikus

Kedvenc diszciplína: Uralom

Számos eltérő vélemény létezik, hogy az Ítélethozó miért emelte maga mellé Angelicát. Egyesek szerint a teljesen kifordult logikájából fakadó hihetetlen problémamegoldó képessége miatt, egyesek szerint pedig a vértestvérektől idegen lojalitása miatt. A rossz nyelvek egyéb érveket is felsorolnak, de mindet igen halkan, ugyanis a malkavita a sérelmeket és rágalmakat hihetetlen vehemenciával torolja meg – mások hathatós segítségével, ugyanis a saját kezét nem szereti összepiszkítani

 

Arkhónként főleg szervezési feladatokat látott el, de azért ha szükséges a kivitelezésben is részt vesz, de azt is inkább másokon keresztül. Szakterületeként a szabbatot szokták emlegetni, de ezen ő csak talányos mosollyal az arcán megvonja a vállát, mert az ilyenfajta skatujázásokból számos előnyt lehet kovácsolni.

 

„Rendben, Fivéreim és Nővéreim, ideje lenne megbeszélni, ezt az aprócska ügyet. Nem szeretném a drága időtöket – és a sajátomat sem pazarolni, éppen ezért a következő tervet dolgoztam ki. Ellenvetés?”

 

 

Janus de Lusignan-Poitiers, a fattyú

Őnagyméltósága Janus arkhón, a gyóntató / Sua Excelência Janus arconte, il Confessore / Ιανός ἄρχων ο πνευματικός

A királyok klánja Ítélethozójának arkhónja

„Μπορείς να μου εξομολογηθείς κι εσύ, γιος !” / „A Te gyóntatód is lehetnék, fiam!”

Ιανός Β’ ο Νόθος / Janus II de Lusignan-Poitiers, dit le bâtard / Janus II di Lusignano , detto il Bastardo


Janus (görögül: Ιανός A’, örményül: Յանուս Ա – a de Lusignan-Poitiers dinasztia tagja) ciprusi király, címzetes jeruzsálemi és örmény király, Galilea, Antiochia, és Türosz hercege, La Marche, Angoulême  illetve Jaffa és Ascalon grófja, Lusignan ura. . II. Jakab ciprusi király természetes, de törvényesített fia. Öccse, a törvényes örökös halála után I. (Cornero) Katalin ült a trónra, hogy velencei rokonai kényére-kedvére szolgáltassa ki Ciprust, Őt pedig fivérével és nagyanyjával, a királyi özveggyel együtt Velencében látták kényszerűen vendégül. Amikor a királynőt lemondatták a velenceiek, és a dózse protektorátusa alá vonta Ciprus szigetét, kalandos úton megszökött fivérével, majd szultáni segítséggel visszafoglalta a trónt, és megkoronáztatta magát.

 

Második arkhóni ciklusát tölti (az első: 1696 – 1739), és akik nem ismerik kellőképpen a hátterét, azok hajlamosak elhinni a pletykát: Őfőméltósága, Lady Lucinde Ítélethozó kizárólag hagyománytiszteletből hívta segítői sorába atyja és hivatali elődje, Severus két még létben lévő egykori arkhónját, Arthur Arthragorn Albrechtet és Janus de Lusignan-Poitierst. A valóság ennél sokkal összetettebb. Annak ellenére, hogy az arkhónt elsősorban klánon belüli nehézségek megszüntetésére kéri fel az Ítélethozó, ismert kamarillás berkekben, mint egységteremtő, békítő diplomata. Vannak, akik szerint ez veleszületett vezetői képességeinek és fejlesztett szociális képességeinek köszönhető, azonban tagadhatatlanul épít a rábeszélésen túl a fenyegetés, a megfélemlítés módszerére is – egyesek szerint az sem ritka, hogy az egységre lépő feleket leginkább a békítővel szembeni érzéseik kovácsolják össze.

 

A szabbat elleni hadviselésben nem szokott részt venni, vagy csak nagyon ritkán. (Ezt csak egy alkalommal jegyezték fel, amikor is fanatizált követőinek százait vezette ellenfelei ellen, egykori hadvezéri lelkületét felélesztve.) Sztratégoszként a financiális háttér megteremtésében vállalt inkább szerepet, arkhónként pedig jobbára a maszkabál fenntartásában vagy újrateremtésében – nem ritkán pedig a tényleges csaták vezetői között várható vagy megmutatkozó ellentétek elsimításában.  Ennek érdekében nem riad vissza a teljes felhatalmazással élve vére erejét is latba vetni, hogy kicsikarja az Egyetértést a felekből. Vértestvéri melléknevét azonban arról a szokásáról kapta, hogy arkhóni vizitációi során szembesíti bűneivel-mulasztásaival a vizsgálat alá vontakat, sőt, néha a meghallgatott tanúkat is, és meghallgatja bűnvallomásaikat, mint egy bűnbánót hallgató gyóntató – bár természetesen az Ő ítéletei nem ugyanazon erények és bűnhierarchia mentén szerveződnek, mint egy pap vagy akár egy lasombra esetében történne…

 

„Egy jól működő közösségben mindenkinek meg van a maga szerepe és a maga helye. Az én szerepem ebben a közösségben, hogy megmondjam, kinek hol a helye, hogy jól működjön!”

 

Don Hector

Klán: Nosferatu

Kor: 197 kb

Gen: 8

Természet: Deviáns

Viselkedés: Fanatikus

Előny-Hátrány: Kétkezes, összpontosítás, hűvös logika

Diszciplína: Őserő,fátyol bestia, jelenés, gyorsaság

 

A nosferatu arkhón állítása szerint mind halandóként, mind pedig halála után átélt több forradalmat és polgárháborút. Kárhozottá válása óta a szabotázs és gerilla taktika területén szerzett tapasztalatait még jobban kifinomította. Rengeteg sabbath város ostromában vagy meggyengítésében vett részt, ami alatt kiérdemelte az akrhóni címét és megalapozta hírnevét. Szereti halandók feláldozásával kipuhatolni káin kardjának gyengeségeit és sokszor vetett már be egyszerű embereket csaliként, golyófogóként. Hiszen miért gyengüljön a kamarilla, mikor a nagy metropoliszokban annyi kétségbeesett, jövő nélküli halandót lehet találni? Az évtizedek alatt jó páran kiáltották ki hősnek vagy stratégának, de ugyanannyian kérdőjelezték meg eszközeit, páran pedig szimplán terroristának nevezték.  Ő maga csak elmosolyodott ezen, páran még azt is feltételezik, hogy bóknak veszi ezeket a kritikákat…

 

Sebastian Bach

Klán: Torreador

Kor: 200 kb

Gen: 10

Természet: Önző

Viselkedés: Mazochista

Előny-Hátrány: Űzött vad, Vakmerő

Kedvenc diszciplína: Fantazma

Johann Jacob Bach III a méltán híres Bach dinasztia egyik sosem volt híres tagja. Egy meg nem értettet művész, aki öccse Johann Sebastian Bach mellett mindösszesen, egy üres, haszontalan, részeges alak volt. De ő mindig is több akart lenni. Életét az öccsével szembeni örök versengése jellemezte, amiben annyira alul maradt, hogy szinte még a nevére sem emlékeznek. Ez a sikertelenség teljesen kifacsarta és végül olyan társaságba keverte ahonnan nem volt már visszaút.

Atya az első fél évszázadban szórakoztatónak találta az ifjú Bach önpusztító szenvedését, és mint a gohulja teret is adott neki, és olyan lehetőségeket amikre korábban Bach nem is gondolt. Idővel azonban oly hevessé vált a fiatal gohul tombolása, hogy az atyát is megrémítette és igyekezett józan belátásra bírni, amikor is Jacob szenvedéllyel és fortéllyal kizsarolta atyából az ölelés kegyét. Ennek már közel kétszáz éve, és az atyja azóta már vagy ezerszer megbánta, hogy akkor engedett. Bach örök deviáns, egoista, öncélú, irányíthatatlan alak, aki mindig is csak a maga boldogulását és élvezetét figyeli. A huszadik század második felében költözött Amerikába, ahol egy új személyiség álcája mögé bújva, mint Sebastian Bach, modellkedett, majd több rock bandát is alapított, aminek hátterében sabbat elleni munkákat végzett. ’97 óta arkhón.

 

LEAVE A REPLY