KARAKTERALKOTÁS

A Rúna Tábor M.A.G.U.S. versenyére 4-6 fős csapatok jelentkezését várjuk. Amennyiben nincs csapatod, vagy kevesebben vagytok, ne aggódj, mert a helyszínen is biztos lesznek hasonló cipőben evezők és a beosztást majd megoldjuk. Arra kérünk, hogy ilyen esetben próbálj ’univerzális’ karaktert megalkotni, ami a többiek csapatába illeszkedhet.

Jellemzően kerüljük a krániakat, de ha csakis azzal szeretnél játszani, lelked rajta. 😉

A karakteralkotás során az Új Törvénykönyv szerint kell eljárni mindenkinek az alábbi módosításokkal:
Mindenki 3. TSZ-re tölthet ki karaktert.
135 pont helyett a tulajdonságokra 138 pont osztható szét..
A karakter kasztja szerinti alapfelszerelések (pl lovag páncélja, stb) a könyv szerint járnak továbbá mindenki 4 aranyat oszthat szét alapköny szerinti árakon további felszerelésre.
Minden karakter további 4 HATALOM PONTOT is szétoszthat (ezekről lentebb)

A KAP rendszert változatlanul használjátok!

HATALOM PONTOK

Minden kalandozó négy (4) Hatalom-pontot birtokol, mely az elmúlt három szint kalandjait, veszélyeit, hőstetteit és harcait jeleníti meg – ezek jelentik a karakter kalandozásokkal teli múltját. A Hatalom-pontokat nem szükséges mind elkölteni, de a fennmaradó pontok elvesznek.

– Extra Szint (2) – A karakter sokkal aktívabb kalandozásokkal teli időszakokat élt át. Míg mások pihentek és nyakára hágtak a megszerzett vagyonnak, addig te nem ültél a babérjaidon, hanem újabb és újabb bajba keveredtél. Ennek köszönhetően sokkal tapasztaltabb vagy a társaidnál. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel a kalandozó és két Hatalom pontot kell érte költeni!

– Vagyon – A karakter kalandozásokkal eltöltött évei alatt tisztes vagyonra tett szert, függetlenül attól, hogy rabolta, harácsolta, találta vagy szolgálataiért kapta a csengő aranyakat. Hogy a vagyonát pontosan miben tartja, tőle függ – pénzben elásva egy ládában, hitellevelekben egy bankházban, drágakövekben, drága borokban, műkincsekben vagy ingatlanokban. Akárhogy is, a karakter a szokásos vagyonán felül még 50 arany értékben birtokol kincseket és vagyontárgyakat, és ezek hasznai évente 10 aranyat jövedelmeznek számára. A Hatalom a Vagyon háttérrel összeadódik. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Ősi Kincs – A kalandozó különös helyeken tett utazásai során akadt rá ezekre a misztikus, ősi kincsekre, netalán egy megbízása jutalmaként kapta, vagy valamely elfeledett rom mélyéről rabolta őket. A kincsek lehetnek táblák, tekercsek, ékszerek, töredékek, rajzolatok, vagy akár fegyverek is. Maguk a tárgyak nem érnek túl sokat (legfeljebb 10 aranyat), de eszmei értékük hatalmas, és bár nincs semmiféle mágikus képességük, egyes tudósok, varázslók, papok vagy titkos társaságok bármire képesek lennének a birtoklásukért vagy elpusztításukért – egy ravasz kalandozó ősi kincse segítségével sakkban tarthatja őket. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Varázstárgy – Kripták, romvárosok, elfeledett temetők mélyén épp úgy rejtőzhetnek nagyhatalmú varázstárgyak, mint bőkezű megbízók kincseskamráiban, vagy elhullott ellenfelek váraiban. Szinte csak arra várnak, hogy egy méltó kalandozó magához vegye és használja őket, és a bennük rejlő mágikus erők segítségével még hatalmasabbá váljon. A Hatalom birtokában a kalandozó 40 Mp értékben birtokolhat tapasztalati- vagy rúnamágikus módon, esetleg papi felszenteléssel készült varázstárgyakat, vagy varázstárgyat (ez akár lehet mágikus tetoválás is!) Ezt a Hatalmat legfeljebb kétszer veheti fel egy kalandozó.

– Rettegett – Híressé válni nem csak dicső tettekkel és hősi cselekedetekkel lehet, hanem válogatott borzalmak és rettentő bűnök árán is. Már pedig sok kalandozó akad, akinek a nevét félelemmel és elborzadással ejtik ki Ynev szerte. Még a kisvárosok lakói is hallottak róluk a mesékben, vagy ha életében nem, halála után bizonyosan rémes alakja lesz a babonáknak, és sötét példaképe a fertőzött lelkűeknek. Minden megfélemlítésre vagy fenyegetésre alapuló próbájának nehézsége 1 ponttal csökken, ha a vele szemben álló(k) ismeri(k) veszett hírét. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Hős – Egyik kaland és veszélyes küldetés a másikat követte, és mára a legtávolabbi helyeken is ismerik a kalandozó nevét, és az emberek úgy beszélnek róla, mint a hősről, aki bármire képes. Noha talán azt sem tudják, pontosan mit tett és ki ő, majd minden városi suhanc tud egy történetet róla, melynek a fele sem igaz. Minden meggyőzésre, hízelgésre vagy fellépésre alapuló próbájának nehézsége 1 ponttal csökken, ha a vele szemben álló(k) ismeri(k) hősi hírnevét. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Szolganép – Egy pont után még a hősöknek is – vagy különösen nekik – szükségük lesz inasokra, szolgálókra, akik még utazásik során is elkísérik. Hogy a hiúság, a kényelem, a kifinomult ízlés, vagy a test vágyai hajtják arra a kalandozót, hogy szolgáival vegye körül magát, tulajdonképpen mindegy. Ezek a szolgálók, szakácsok, inasok, szobalányok, hordárok és lovászok részben a hírnév kisugárzásáért, részben a kalandért, de legnagyobb részt a pénzért kísérik el a kalandozót veszélyes küldetéseire is, és ha a bánásmódot elégtelennek találják, hát könnyen csomagolhatnak. A Hatalom révén a kalandozót kíséri három fő, egyenként 20 KAP értékben, akik nem vehetnek fel a Fajon kívül háttereket, és nem birtokolhatnak Harci, Alvilági vagy Misztikus képzettségeket 2. fok fölött. Ezt a Hatalmat legfeljebb egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Tiszta Vérű Hátas – Csak a legnagyobb hősöknek adatik meg, hogy a legritkább, legnemesebb vérvonalból kitenyésztett hátasokat lovagolhassák, mely állatok gyakran értelmesebbek, mint a kalandozók gyermekkori barátai, és többet érnek, mint megyényi birtokok. Legyenek bár unikornisok vérét hordozó paripák, a fagyos erdők ősfarkasaitól származó ordasok, szelídített lomha kékgyíkok, vagy Felice jelére felmorduló szelíd nagymacskák, ezek a hátasok méltó társai a kalandozónak. Megértik gazdájuk szavait, intelligenciájuk egy átlagos emberével vetekszik (12-es), a harcban maguk is részt vesznek, napokig bírják zokszó nélkül a kevés kosztot és rossz időt, és sebességük másfélszer akkora, mint átlagos társaiké. Harci jellemzőik, életerejük, mágikus ellenállásuk általában 10-20%-al jobb a közönséges állatokénál, és harcban teljes értékű félként vesznek részt. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Kalandozás: Tenger Ördöge – Igen sokat hajóztál a Quiron tengeren, ez lehetett egy kalózhajó, netán kereskedőhajó, de az is lehet, hogy rabszolga voltál valami toroni, netán aszisz hadihajón. Igen járatos lettél a tengeri utazás különböző fajtájiban és jól kiigazodsz a tengereken, és hajókon. A kalandozó a következő képzettségek közül EGY birtokába jut, függetlenül a követelményektől – Hajózás 3. fok, Tengerjárás 2. fok, Nyelvismeret – aszisz/toroni 2. fok, Úszás 2. fok, Csomózás 2. fok, Állatismeret – tengeri élőlények 2. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Kalandozás: Arénák hőse – Igazi aréna bajnok vagy, megfordultál már egy-két ország viadalain, ez lehet toroni, aszisz vagy más küzdelem. Arénák és viadalok környékén az avatottaknak már ismerősen csenghet a neved, így könnyebben tudsz nevezni a küzdelmekbe, ha úgy hozza a sors. A kalandozó a következő képzettségek közül EGY birtokába jut, függetlenül a követelményektől – Párbaj 2. fok, Nyelvismeret – aszisz/toroni 2. fok, Pusztakezes harc 2. fok, Tapasztalati mágia – boszorkánymester 2. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Kalandozás: Enoszuke Ködös Partja – Enoszuke a sárkányok, harcos szerzetesek, part menti démonfattyak, halálig hűséges hűbéresek, kifinomult kultúra és becsület földje, a sárgabőrű népek birodalma, az egyik Fekete Hadúr országa. Az, aki erre kalandozott, különleges csodákat láthatott, villámgyorsan kiröppenő kardokkal és csöndes elmélkedésben élő bölcsekkel találkozhatott, s ha túlélte kalandját, bizonnyal nem akárki. Enoszuke szigete nem fogadja be az idegeneket, a tenger pedig még a sziget lakóinál is kegyetlenebb – ám ki tudja, a kalandozóknál nincs különösebb fajta. A kalandozó a következő képzettségek közül EGY birtokába jut, függetlenül a követelményektől – Hajózás 3. fok, Kultúra – enoszukei 2. fok, Nyelvismeret – enoszukei 2. fok, Színészet 2. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Kalandozás: Tongoria Rommezői – Elkorcsosult, primitív népek hazája, kik egykor egy hatalmas birodalom tudatlan leszármazottjai. Őseik Cranta nagyjai voltak, de az emberek eme első birodalmát a hódító kyrek leigázták. Ami mára maradt, nem több, mint vészterhes romokkal, átkozott palotákkal és máig kísértő átkokkal teli vadon és pusztaság, melynek nyomorúságos falvaiban élnek az egykori hatalmas crantaiak utódai. Ezernyi ősi titka és szomorú sorsa számos kalandozó vonz Tongoriába, ám kevesen térnek haza az egykori sámánkirályok földjéről. A kalandozó a következő képzettségek közül EGY birtokába jut, függetlenül a követelményektől – Démonológia 2. fok, Vallásismeret – sámánizmus 2. fok, Építészet – crantai 2. fok, Ősi nyelv – crantai 2. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Kalandozás: Ediomad Csarnokai – Az Ófa gyökereinek maradványai közt bújnak meg Észak-Ynev utolsó aquirjai, akik hierarchikus, szigorú rendben próbálják átvészelni az ifjú fajok nyüzsgését. Birtokukat ősi mágia, korcs harcosok, szolganépek vigyázzák, ám minduntalan akad kalandozó, akit csábít a tiltott tudás, a veszély, és a hírnév, ami annak jár, aki visszatér Ediomadból – és milyen kevesen vannak ők. A Csarnokok mélyén a Valóvérűek közt ott lapul a Főhierarcha, a Fekete Lobogó néma őrzője. A kalandozó a következő képzettségek közül EGY birtokába jut, függetlenül a követelményektől – Veszélyérzék 60%, Vakharc 2. fok, Lélektan 3. fok, Ősi nyelv – aquir 2. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Kalandozás: Alidax Kristálypalotája – A boszorkánykirálynő, a Fekete Hadurak egyike hatalmas palotavárosában, melynek titkos templomaiban Orwella, és más, sötét istennők nevét kántálják a révületbe merült papnők, s melynek termeiben lidércnyomások, fájdalmas gyönyörök, és misztikus titkok rejtőznek. Bármely boszorkánygrófnő ágyát megjárni, úgy tartják, mennyei élmény, a boszorkánykirálynő maga pedig a legsötétebb lelkű kalandozókat fogadja combjai közé. Bármi céllal is járnak a kalandozók Alidaxban, a rettegett palotaőrségen, és az örökre elbájolt vetélytárs kalandozókon kell átverekedniük magukat, ha távozni akarnak. A kalandozó a következő képzettségek közül EGY birtokába jut, függetlenül a követelményektől – Tapasztalati mágia – boszorkány 2. fok, Vallásismeret – Orwella 2. fok, Szexuális kultúra 3. fok, Lélektan 3. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Kalandozás: Az Elátkozott Vidék – Ynev leghíresebb és hírhedtebb tája, minden sötétség és gonoszság torz hazája, az egykori lázadó Rualan tartomány, mely mára egybeforrt Orwella és a szörnyűségek nevével. Máshol nem növő halálos füvek, korcs, de csodaszámba menő állatok, kifacsart mágiát használó őrült varázslók, tudattalan élőholtak ezrei népesítik be az állandó ködbe burkolózó, időviharok tépázta rettentő területet. Mégis, úgy tartják, amely kalandozó még nem járt itt, méltatlan az örökségére és nevére. A kalandozó a következő képzettségek közül EGY birtokába jut, függetlenül a követelményektől – Nekromancia 2. fok, Vallásismeret – Orwella 2. fok, Építészet – kyr 2. fok, Ősi nyelv – kyr 2. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Kalandozás: Taba el Ibara Mélysivatagja – A végtelen homokmezők birodalmában nincs más úr, csak a halál, aki ezernyi képben érkezhet – szomjúság, homokvihar épp úgy lehet, mind homoki elfek vagy rejtőző amundok, hogy csak néhányat említsünk. A szikrázó homoktenger hatalmas titkokat rejt, kincseket, elfeledett városokat, templompiramisokat és mágikus csodákat, ám az, hogy a kalandozók elindulnak befelé, nem biztosíték arra, hogy vissza is térnek onnan. Ezernyi sivatagkísértő csontjait simította fehérre már az örök szél. A kalandozó a következő képzettségek közül EGY birtokába jut, függetlenül a követelményektől – Vadonjárás – sivatag 3. fok, Démonológia 2. fok, Építészet – amund 2. fok, Ősi nyelv – amund 2. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Kalandozás: Isteni Küldetés – Minden Ynevi égi hatalmasságnak vannak ellenségei és vannak védencei, legyen szó a jámbor(nak tűnő) Domvikról, vagy a vérszomjas Tharról. Azon felkent szolgáik, akik ezen ellenségek legnagyobbjait pusztítják el, vagy istenük védencét oltalmazzák a legnehezebb percekben, számíthatnak arra, hogy uruk vagy úrnőjük letekint rájuk, és megjutalmazza őket. Legyen bár feladatuk egy ellenséges templom kifüstölése, a rivális isten főpapjának feláldozása, egy látnok próféta védelmezése, vagy egy elfeledett litánia felfedezése, ezek a bátor és eltökélt papok és paplovagok nem maradnak elfeledettek isteneik számára. A Hatalom birtokában a Kegyelt háttérrel rendelkező karakter két Kegy-pontot kap, VAGY egyet megkap az alábbi képzettségek közül, függetlenül a követelményektől – Vallásismeret – ellenséges vallás 2. fok, Ősi nyelv – ellenséges vallás ősi nyelve 2. fok, Álcázás/álruha 3. fok, Kínzás 2. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Hadjárat: Zászlóháború, Vörös Lobogó – Nemzedékek tucatjai óta zajlanak a Zászlóháborúk Észak-Ynev birtoklásáért Kyria egykori örökösei, és a békére vagy hatalomra vágyó utódnépek között, melyből egyetlen jelentősebb északi hatalom sem tudja kivonni magát. A Vörös Hadurak, a szabad népek védelmezői, erigowiak, ervek, törpék, elfek, dwoonok, tiadlaniak, ilorok és persze a hírhedt kalandozók szállnak síkra csatáról csatára, háborúról háborúra. Legyenek bár zsoldosok, hazájukat védők, elveikért fegyvert fogók, vagy csak kalandot keresők, a kalandozók ott vannak majd minden csatában és ostromban. A kalandozó a következő képzettségek közül EGY birtokába jut, függetlenül a követelményektől – Taktika 2. fok, Hadvezetés 2. fok, Orvoslás 2. fok, Vallásismeret – Ranil 2. fok, Vallásismeret – Selmovita pyarr pantheon 2. fok, Vallásismeret – törpe pantheon 2. fok, Heraldika 3. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Hadjárat: Zászlóháború, Fekete Lobogó – Nemzedékek tucatjai óta zajlanak a Zászlóháborúk Észak-Ynev birtoklásáért Kyria egykori örökösei, és a békére vagy hatalomra vágyó utódnépek között, melyből egyetlen jelentősebb északi hatalom sem tudja kivonni magát. A Fekete Hadurak, Toron fegyvertársai, Kyria egykori dicsőségének újraálmodói, asziszok, toroniak, kyr-vérűek, enoszukeiek, barbárok, és aquirok szállnak síkra csatáról csatára, háborúról háborúra. Legyenek bár zsoldosok, hazájukat védők, elveikért fegyvert fogók, vagy csak kalandot keresők, a kalandozók ott vannak majd minden csatában és ostromban. A kalandozó a következő képzettségek közül EGY birtokába jut, függetlenül a követelményektől – Taktika 2. fok, Hadvezetés 2. fok, Orvoslás 2. fok, Vallásismeret – Tharr 2. fok, Nekromancia 2. fok, Tapasztalati mágia – boszorkánymester 2. fok, Heraldika 3. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Hadjárat: Dúlás, Pyarron – Krán elpusztította Godont, mert veszélyeztette hatalmát, és évezredekkel később ugyanez a sors várt Pyarronra, az Esze városára is. A fekete áradatot Krad, Dreina és Uwel paplovagjai, világi lovagrendek felkentjei, nemesi lovagok, hűbéri katonák, papok, shadoni, yllanori és erv önkéntesek, a Pyarroni Titkosszolgálat ügynökei és kalandozók próbálták meg feltartóztatni, de végül a Város falai betörtek, védői elpusztultak, a Gömbszentély alázuhant, és az Istenek elfordították arcukat Szent Városuktól. Odaveszett Selmo, a Próféta, számos Isten Kegyeltje, és a Fellegvár összes védője. Nem csak a Szent Várost pusztította el a Dúlás, Krán hatalmas csapása, de felégette a pyarr vidéket is, birtokok százait tette a földdel egyenlővé, egyedül Viadomó állt ellen a rohamoknak. A Dúlás végét Krán belviszályai, a nomádok hatalmi ambíciói, az aquirok gyengülése okozták, és Pyarron elbukott zászlaját Nogren Praedermon szabadcsapatai emelték föl újra. Az Eszme kiheverte a halálos csapást, új várost épített, és erősebb, mint valaha. A kalandozó a következő képzettségek közül EGY birtokába jut, függetlenül a követelményektől – Taktika 2. fok, Hadvezetés 2. fok, Orvoslás 2. fok, Vallásismeret – Selmovita pyarr pantheon 2. fok, Építészet – erődítmények 2. fok, Magas mágia 2. fok, Jelbeszéd 2. fok, Pszi 2. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Hadjárat: Manifesztációs Háború – A Mélysivatag mélyén amund papok felébresztettek és Ynev földjére idéztek egy elfeledett istent, Amhe-Ramunt, a Kék Hold Urát, az amund egység istenét. Hirtelen a homoki elfek és fayumák helyett felfegyverzett amundok törtek elő a sivatagból, az ellenállókat kiirtották, a leigázottakat elhurcolták és feláldozták, amerre jártak, pusztulás volt az úr. Harcuk és istenük manifesztációja már az egész emberiséget veszélyeztetette, ezért a Délvidék nagyhatalmai példátlan módon összefogtak – Pyarron, Shadon, Krán, Gorvik, a dzsadok, Ordan és a Kereskedő Hercegségek egy zászló alatt egyesültek. Az amund előrenyolás lelassult, keleten pyarr-ordani-kráni, nyugaton shadoni-gorviki csapatok nyomultak be a Mélysivatagba, a dzsadok fellázadtak, és Ynev minden tájáról kalandozók érkeztek, hogy kivegyék részüket a gonosz istenség elleni harcból. A szövetségesek elpusztították Amhe-Ramun testeit, szobordémonait és templompiramisat, végül egy kráni ősaquir végzett magával a Kékarcúval is. A kalandozó a következő képzettségek közül EGY birtokába jut, függetlenül a követelményektől – Taktika 2. fok, Hadvezetés 2. fok, Orvoslás 2. fok, Vallásismeret – Amhe-Ramun 2. fok, Vadonjárás – sivatag 2. fok, Ősi nyelv – amund 2. fok, Rúnamágia 2. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

– Hadjárat: A Kobra Dühe – Ordan és a Tűzvarázslók Rendje sosem nézte jó szemmel a renegátok tevékenységét, és ha ráakadt egyre, elhamvasztotta a lázadót. Évtizedekkel ezelőtt néhány rebellis, Sogron hitét megtagadó, Krán praktikáinak áldozatul eső tűzvarázsló Ordantól délre talált oltalmat egy városállamban. A város urai – Krán bérencei – befogadták a renegátokat, és a Ranagol hitére tért, a Kosfejűtől hatalmat kapott tűzvarázslók sereget kezdtek toborozni Ordan ellen. Hatalmasabbat nem is hibázhattak volna, mert felhívták magukra a Tűzvarázslók Rendjének figyelmét, és hamar kiderült, hogy nem Krán, csupán egy ambíciózus Consular támogatja a renegátokat. Ordan válasza kegyetlen volt és lehengerlő – a renegátoknak menedéket adó városállamot hamuvá perzselték, és a lázadó ranagolita tűzvarázslókat pedig örökkön égő tűzbe börtönözték. A Tűzkobra dühét nem csak katonák és ügynökök teljesítették ki, hanem kalandozók is, tűzvarázslók, Főnixek, Lángőrök és Sogron-papok. A kalandozó a következő képzettségek közül EGY birtokába jut, függetlenül a követelményektől – Taktika 2. fok, Hadvezetés 2. fok, Vallásismeret – Sogron 2. fok, Tapasztalati mágia – tűzmágia 2. fok, Őselemi mágia 2. fok, Ősi nyelv – godoni 2. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

Ismeretség: Hadvezér – A kalandozók számos hihetetlen kalandjuk és hőstettük közepette időről-időre megismerkednek környezetük fontos alakjaival, és azok, akik hírnevükben és világlátottságukban társaik fölé emelkednek, Ynev legnagyobbjai mellett tűnnek fel. Hírneves hadurak, generálisok, admirálisok vendégei, bejáratosak Ynev legnagyobb hadvezéreinek tábori sátraiba és drága udvarházaiba, és elmondhatják magukról, hogy a kontinens valamely katonai lángelméjét személyesen ismerik, s ha viszonyuk nem is közeli, többről van szó, mint egyszeri találkozásról. A neves hadúr bizonyára tudja a kalandozó nevét s hőstetteit, szükség esetén akár számít segítségére, és néha engedményeket tesz számára. Jó borok mellett poharazva a hadvezér tán mesél régi hadjáratairól, a harctéri gondolkozás iskolájáról, és Ynev legnevezetesebb múltbéli hadvezéreiről. A kalandozó ezen a következő képzettségek közül EGY birtokába jut, függetlenül a követelményektől – Hadvezetés 2. fok, Taktika 2. fok, Térképészet 2. fok, Legendaismeret – csaták 3. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

Ismeretség: Próféta – A kalandozók számos hihetetlen kalandjuk és hőstettük közepette időről-időre megismerkednek környezetük fontos alakjaival, és azok, akik hírnevükben és világlátottságukban társaik fölé emelkednek, Ynev legnagyobbjai mellett tűnnek fel. Ihletett papok, szent próféták, az isteni kiválasztottak és főpapok vendégei, bejáratosak Ynev egyházi gondolkodóinak és vezetőinek katedrálisaiba vagy kolostoraiba, és elmondhatják magukról, hogy a kontinens valamely szent emberét személyesen ismerik, s ha viszonyuk nem is közeli, többről van szó, mint egyszeri találkozásról. A főpap vagy próféta bizonyára tudja a kalandozó nevét s hőstetteit, szükség esetén akár számít segítségére, és néha engedményeket tesz számára. Tekercsek és könyvek mellett elmélkedve a szent ember tán mesél teológiai tételekről, ősi misztériumokról, szertartásokról és dogmákról. A kalandozó ezen a következő képzettségek közül EGY birtokába jut, függetlenül a követelményektől – Vallásismeret 2. fok, Ősi nyelv – Lingua Domini (Domvik)/ aquir (Ranagol)/ kyr (Tharr, Sogron, Morgena)/ godoni (pyarr pantheon)/ híl (törpe pantheon)/ jenn (dzsad pantheon) 2. fok, Történelem 3. fok, Ékesszólás 2. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

Ismeretség: Mágus – A kalandozók számos hihetetlen kalandjuk és hőstettük közepette időről-időre megismerkednek környezetük fontos alakjaival, és azok, akik hírnevükben és világlátottságukban társaik fölé emelkednek, Ynev legnagyobbjai mellett tűnnek fel. Nagyhatalmú varázstudók, boszorkányfejedelmek, misztikus nagymesterek és mágiatudorok vendégei, bejáratosak Ynev legnagyobb mágiaforgatóinak tornyaiba, és elmondhatják magukról, hogy a kontinens valamely legendás varázslóját személyesen ismerik, s ha viszonyuk nem is közeli, többről van szó, mint egyszeri találkozásról. A neves mágus bizonyára tudja a kalandozó nevét s hőstetteit, szükség esetén akár számít segítségére, és néha engedményeket tesz számára. Rúnák és fóliánsok mellett vitázva a varázstudó tán mesél a mágia törvényeiről, ősi titkokról, misztikus jelekről és a manaháló áramlatairól. A kalandozó ezen a következő képzettségek közül EGY birtokába jut, függetlenül a követelményektől – Magasmágia 2. fok, Tapasztalati mágia 2. fok, Rúnamágia 2. fok, Ősi nyelv 2. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

Ismeretség: Klánmester – A kalandozók számos hihetetlen kalandjuk és hőstettük közepette időről-időre megismerkednek környezetük fontos alakjaival, és azok, akik hírnevükben és világlátottságukban társaik fölé emelkednek, Ynev legnagyobbjai mellett tűnnek fel. Fejvadász testvériségek vezetői, tolvajhercegek, méregmesterek és kémfőnökök vendégei, bejáratosak Ynev titkos klánjai vezetőinek rejtekhelyeire, és elmondhatják magukról, hogy a kontinens valamely alvilági nagyurát személyesen ismerik, s ha viszonyuk nem is közeli, többről van szó, mint egyszeri találkozásról. A klánbáró vagy főtitoknok bizonyára tudja a kalandozó nevét s hőstetteit, szükség esetén akár számít segítségére, és néha engedményeket tesz számára. Könnyű mulatságok vagy meditatív csönd mellett beszélgetve a titkos társaság vezetője tán mesél a rejtekutak titkairól, mérgekről és loppal járó halálról, az igazság kicsikarásának művészetéről és titkosírásokról. A kalandozó ezen a következő képzettségek közül EGY birtokába jut, függetlenül a követelményektől – Jelbeszéd 2. fok, Kínzás 2. fok, Méregkeverés 2. fok, Hamisítás 2. fok. Ezt a Hatalmat csak egyszer veheti fel egy kalandozó.

Köszönet Robinak a leírásokért, a kalandért és Csabinak a Hatalom-pontokért! 😉

Egyéb kérdésekkel a zattis (kukac) gmail (pont) com címen, vagy FB-on tudtok engem zaklatni!

 

 

.

LEAVE A REPLY